Frida Andersson släpper sin första låt på finlandssvenska

Frida Andersson har charmat både den svenska och finländska publiken med sina vackra låttexter och melodier. Hon skriver all text och musik själv där engelska språket tidigare varit uttrycket på båda albumen ”Busy Missing You” och senaste albumet ”Sister” som släpptes våren 2012. Nu är det dags för Frida att släppa sin första låt på modersmålet finlandssvenska; ”Spår 2”. Låten är hämtad från hennes kommande album som släpps senare i december 2013.

Jag har flera gånger fått frågan om när jag ska släppa något på finlandssvenska. Nu kände jag att tiden var mogen och det känns fantastiskt kul att äntligen få presentera låten för publik. Låten är skriven direkt ifrån hjärtat – alla mina låtar har sin egen historia och jag hoppas nu att folk tar låten till sig och gör den till sin berättelse, säger Frida Andersson.

Fridas karriär inleddes år 2007 då hon blev signad av Cosmos Music Group. Första albumet ”Busy Missing You” släpptes sen i Finland hösten 2009 samt i Sverige, Kanada och Polen våren 2010. Frida bestämde sig sedan sommaren 2011 för att starta sitt egna bolag, Casual Friday Music, och började arbeta med albumet ”Sister” som släpptes i början av 2012. Hon skriver all musik och text till sina låtar själv och producerade även albumet ”Sister” på egen hand. Frida är född och uppvuxen i Ekenäs i södra Finland. Numera bor och verkar Frida i Stockholm.

Nu är Frida aktuell med sin första låt på modersmålet finlandssvenska. Låten ”Spår 2 ” släpps den 6 maj och ges ut på Fridas egna skivbolag Casual Friday Music.

För mer information  www.fridaandersson.fi
Se videon: http://fridaandersson.fi/?page_id=117

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller   anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin