Internationellt uppmärksammade soulartisten Mary’s Mine släpper album

Mary's Mine Another Day Through Bits & Pieces

Mary’s Mine har uppmärksammats av engelska, tyska och japanska DJs och spelats flitigt på både engelska och tyska radiostationer. Nu släpper hon sitt första fullängdsalbum som är en smältdeg av 70-tals soul, hiphopbeats och poppiga melodier. Producenter för albumet ’Another Day Through Beats & Pieces’ är Embee (Looptroop Rockers,Timbuktu m.fl.) och Povel Olsson (The Royal Concept, MRTN m.fl.). Albumet släpps den 19e september.

– Plattan handlar om utsatthet i olika former, säger Mary’s Mine som har skrivit alla låtarna förutom en cover på en tidig Michael Jackson låt. Där gästas hon av en av Sveriges bästa soulröster; Melo a.k.a. Nils Tull. – Det var ingen medveten tanke när jag skrev låtarna, men såhär i efterhand ser jag den röda tråden tydligt, fortsätter Mary’s Mine

2007 lade Mary’s Mine upp några demos på sin Myspace-sida. Kort därpå kontaktades hon av det framgångsrika skivbolaget Sundae Soul Recordings där hon även fick släppa sin första vinylssingeln ”Marvin”. Den sålde slut på tre månader. ”Marvin” uppmärksammades av engelska, tyska och japanska DJs och spelades flitigt på engelska och tyska radiostationer. Bland annat blev den invald i prestigefyllda Solar Radios ”Sweet Rythm Chart”. 2008 kom remixen på ”Marvin” signerad av den internationellt erkände producenten Rob Hardt (Chaka Kahn, Keith Sweat m.fl.).

”Marvin”, som finns i en ny version på albumet, är en personlig hommage till Marvin Gaye, en av många soulikoner som har betytt mycket för Mary’s Mine. Kärleken till soul började när hon i tidig ålder upptäckte Michael Jacksons ”Off the wall” och Stevie Wonders ”Songs in the key of life”. Av dagens artister ligger bland andra Lauryn Hill och Jill Scott henne varmt om hjärtat.

– Jag har alltid varit fascinerad av röster av alla de slag. Men framför allt har jag älskat souliga röster och groovig musik, soul, jazz, blues, säger Mary’s Mine. Hennes kärlek till röster; som instrument och uttrycksmedel har lett henne till att bli sångpedagog. Bakom artistnamnet Mary’s Mine finns Maria Friberg, sångerska och låtskrivare, uppvuxen i Stockholm och i djupaste Småland, Fagerhult. Maria Friberg har frilansat under sitt riktigta namn som vokalist i många år i olika genrer och sammanhang. Sedan 2006 har hon fokuserat på eget material och samarbeten med flera producenter.

Albumet ’Another Day through Beats & Pieces’ släpps den 19e September via CD Baby och Union Distribution. 

För mer information www.marysmine.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin