Lizette & – nominerade till Rockbjörnen som Årets Genombrott!

 

Tidigare i våras släppte Lizette & industrirockalbumet Just Smile som mottogs väl hos både publiken och media. Nu har de blivit Rockbjörnen nominerade i kategorin Årets genombrott.   

Det har hänt en hel del sedan Lizette & [uttalas Lizette and] släppte sin första singel Taxfree i höstas.  Bandet har bl.a spelat på Silja Rock och på Trästockfestivalen och med Raubtier. Singeln roterade på flera rockradiostationer över hela Sverige och gick in som etta på Itunes bara några timmar efter att singeln hade släppts. Debutalbumet Just Smile släpptes i våras på det egna bolaget Freeside och mottogs väl av både publik och media.  

Lizette &´s förgrundsfigur Lizette von Panajott kommer från en blåblodig familj med rötter i Transsylvanien. Hon skriver och producerar allt material för Lizette & och låter sedan de övriga medlemmarna färga musiken. Hon beskriver sin musik som en kvinnlig Trent Reznor (utan att göra anspråk på att låta som honom) eller Alanis Morissette på stereoider. Musiken har ett säreget uttryck med en röst som berör när Lizette framför sina inspirerande och tankeväckande budskap. Lizette von Panajott har en stor musikalisk integritet och har alltid valt att gå sin egen väg.   

Lizette är uppvuxen i Eskilstuna och när hon som ung rebellisk tonåring lyssnade på Nine Inch Nails skiva ” The Downward Spiral” förändrade hennes liv för alltid. Inspirationen hon fick från Nine Inch Nails startade låtskrivandet som senare ledde till Lizette &´s debutskiva ’This Is’ (2003).

Lizette har bland annat skrivit låtar till Rednex och producerat musik ihop med Micke B Tretow. Det var i och med det mötet Michael B Tretow geniförklarade Lizette för sitt egensinniga sätt att arbeta på.

Till hösten drar Lizette & ut på vägarna och hoppas täcka större delen av Sverige. 

Nu är Lizette & Rockbjörnennominerade i kategorin Årets genombrott. 

För mer information http://www.lizetteand.com/ eller  http://www.facebook.com/lizetteandtheband 

Se videon till singeln Reduced: http://www.youtube.com/watch?v=HUb1VvyvoS4 
och singeln Taxfree: http://www.youtube.com/watch?v=DUMh3UQVPRo

Pressbilder http://www.lizetteand.net

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin