Miriam Aïda spelar på Musik vid Siljan

Årets artist från Folk & världsmusikgalan Miram Aïda har synts och hörts tidigare i flera olika musiksammanhang.  Hennes namn är välkänt på den Svenska och den internationella jazzscenen.  Nu kommer Miriam Aïda till Rättvik och spelar på Musik vid Siljan torsdagen den 5e juli. 

Under det senaste året har Miriam Aïda medverkat i Allsång På Skansen, Gokväll och med egna radioprogrammet Miriams Jazz i Sveriges Radios P2, där hon har fångat lyssnarna i hela landet med sin favorit musik.  I våras vann hon priset som årets artist från Folk & världsmusikgalan med motiveringen:
“En mångsidig artist, färgstark, egensinnig, djärv och personlig. En vinnare som vrider och vänder på det välbekanta och skapar nya perspektiv för oss alla.”

Miriams musikaliska passion är för både jazz och brasiliansk musik. 2001 skivdebuterade Miriam tillsammans med pianisten Jan Lundgren. Nu har hon hunnit med att släppa tolv egna album som har fått ett mycket framgångsrikt mottagande av medierna både i Sverige och internationellt.  Hennes album Letras ao Brasil fick flera nomineringar, Grammis, Manifestgalan och Folk & Världsmusikgalan. Då sjöng Miriam svenska visor på portugisiska.  Förra året släppte Miriam Aida sitt kritikerrosade album Visans Väsen, hennes första skiva på svenska, där hon utforskade den svenskamusikskatten.

Datum: torsdagen 5 juli
Plats:  Folkmusikens Hus, Rättvik
Mer information om Miriam Aïda

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music

Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin