Miriam Aïda, årets artist från Folk & världsmusikgalan kommer till Bangen Jazz & Blues Festivalen

Med ett otroligt händelserikt år i ryggen kommer nu Miriam Aïda till Bangen Jazz & Blues Festivalen. I våras vann hon priset som årets artist från Folk & värlsksmusikgalan och nu får vi möta henne med sitt nya projekt Afro Samba. Fredag den 29 juni spelar hon på Bangen Jazz & Blues festivalen i Sandviken.

Miriam Aïdas nya projekt AfroSamba handlar om innerlighet, kokande energi, mystik och uppsluppen glädje. Detta är starskottet för projektet Afro Samba där man får resa in i den afro brasilianska musik kulturen. Musiken är hämtad från den brasilianska legenden och Afro-Sambans grundare Baden Powell.

Under det senaste året har Miriam Aïda medverkat i Allsång På Skansen, Gokväll och med egna radioprogrammet Miriams Jazz i Sveriges Radios P2, där hon har fångat lyssnarna i hela landet med sin favorit musik. I våras vann hon priset som årets artist från Folk & världsmusikgalan med motiveringen:
“En mångsidig artist, färgstark, egensinnig, djärv och personlig. En vinnare som vrider och vänder på det välbekanta och skapar nya perspektiv för oss alla.”

Miriams musikaliska passion är för både jazz och brasiliansk musik. 2001 skivdebuterade Miriam tillsammans med pianisten Jan Lundgren. Nu har hon hunnit med att släppa tolv egna album som har fått ett mycket framgångsrikt mottagande av medierna både i Sverige och internationellt. Hennes album Letras ao Brasil fick flera nomineringar, Grammis, Manifestgalan och Folk & Världsmusikgalan. Då sjöng Miriam svenska visor på portugisiska. Förra året släppte Miriam Aida sitt kritikerrosade album Visans Väsen, hennes första skiva på svenska, där hon utforskade den svenskamusikskatten.

Datum: 29e juni
Plats: Bangen Jazz & Blues 2012
Mer information finns på http://www.bangen.nu

Fler turnedatum:
30 juni Peace&Love, Borlänge
2 juli Slottskogen, Göteborg
5 juli Musik vid Siljan , Rättvik

Mer information om Miriam Aïda

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin