Wille Ahnberg släpper nytt album

Ett helt nytt album av och med Wille Ahnberg. Här finns duetten med Rebekka Bakken, ”Om nu kärleken” och singeln ”Visst är det märkligt”. Här finns också Ian Hunters ”3000 miles from here” med Willes svenska text och mäktiga ”Bortom alla skrifter”, nästan elva minuter lång. Ett imponerande band; Love
Olzon,
Idde Schultz, Sven Lindvall, Johan Lindström, Staffan Astner och Josefin Glenmark spelar bakom Wille. Sven Lindvall har mixat och producerat.

Nu kommer uppföljaren till uppmärksammade ”Sex dagar av sju”. ”Ett uns nåd” heter den och släpps 16:e
maj. Inspelad i Strawberry Studios i juni 2011. Innehåller duetter med norska Rebekka Bakken och Josefin Glenmark. Det namnkunniga bandet består av Idde Schultz – sång, Love Olzon – gitarr och sång, Sven Lindvall – bas, bastuba och sång, Johan Lindström – piano och gitarr, Jörgen Palm – cello, Sebastian Forslund – trummor, David Lindvall – piano och Staffan Astner – gitarr. Björn Engelmann på Cutting Room har mastrat.

För trettio år sedan släppte Wille Ahnberg sina första skivor med bandet Mirres Hammare, Anksdank (Strandeds klassiska live-EP från Musikverket) samt till och från med Mörbyligan. Snart tjugo års arbete som läkare har bromsat låtskrivande
och musicerande, men de senaste åren har Wille Ahnberg åter synts på den akustiska livescenen. Intima, personliga framträdanden som lockar en hängiven, allt större publik.

Albumet ”Ett uns nåd” släpps 16:e maj, 2012 på etiketten Mowihla Records och distribueras genom Plugged Music

http://www.myspace.com/willeahnberg

För mer information kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin