Neosoul-artisten Mary’s Mine släpper ny singel

Another Day är första singeln från neosoul-artisten Mary’s Mines kommande album som släpps 19 september. Mary’s
Mine har skrivit låten och producerat ihop med Povel Ohlson. Gästvokalist är Anthony Mills. Singeln släpps den 15 maj 2012 på Boogie on Records/Distrosongs  
 

Another Day handlar om att spänna bågen, att ta sig utanför sin comfort zone. Om att satsa allt på en dröm, och den medföljande skräcken; att falla handlöst. Modet, rädslan, stoltheten, självaktningen, drömmarna, och längtan till ett annat liv.

Producenter för Mary’s Mines kommande album är Embee (Looptroop Rockers, Timbuktu m.fl.) och Povel Ohlsson (MRTN, The Concept m.fl.). Plattan är en smältdegel av 70- tals soul, hiphopbeats, jazzinfluenser och poppiga melodier. Alla låtar är skrivna av Mary’s Mine förutom en cover på en tidig Michael Jackson låt, vilken gästas av en av Sveriges bästa soulröster; Melo a.k.a. Nils Tull.

Bakom artistnamnet Mary’s Mine finns Maria Friberg, sångerska och låtskrivare uppvuxen i Stockholm och i djupaste Småland, Fagerhult.

” ­- Jag har alltid varit fascinerad av röster av alla de slag. Men framför allt har jag älskat souliga röster och groovig musik, soul, jazz, blues, säger Mary’s Mine.

2007 lade Mary’s Mine upp några demos på sin Myspace-sida. Kort därpå kontaktades hon av det framgångsrika skivbolaget Sundae Soul Recordings där  hon släppte vinylssingeln ”Marvin”. Den sålde slut på tre månader.  ”Marvin” uppmärksammades av engelska, tyska och japanska DJs och spelades flitigt på engelska och tyska radiostationer. Bland annat blev den invald i prestigefyllda Solar Radios ”Sweet Rythm Chart”.  2008 kom remixen på ”Marvin” signerad av den internationellt erkände producenten Rob Hardt (Chaka Kahn, Keith Sweat m.fl.).

”Keep your eyes on the prize and hang in there for ANOTHER DAY” – Mary’s Mine

Nu är hon aktuell med singeln Another Day som släpps 15e maj 2012 på Boogie on Records/Distrosongs. Albumet släpps den 19e september.

För mer information www.marysmine.com

För mer information kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin