Wacken Metal Battle – finalisterna klara!

Nu är de 5 finalisterna klara för Wacken Metal Battle 2012, tävlingen där vinnaren får spela på Europas största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. Svenska finalen avgörs den 10 maj på Göta Källare i Stockholm. The Murder Of My Sweet är huvudband under kvällen medan juryn sammanträder.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen i Tyskland ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år medverkar 30 länder, inkluderat större delen
av Europa, men också Kina, Indien, Ryssland och Brasilien. Vinnarna i respektive land får spela på WET Stage på Wacken Open Air festivalen i augusti 2012.

Banden i bokstavsordning:
Stockholm: Asched  www.ascend-online.com
Helsingborg:  Chine www.chineofficial.com
Stockholm:  Dethember  www.facebook.com/dethemberband
Stockholm:  Frantic Amber www.franticamber.com
Borlänge:  Tempory  www.tempory.se

På plats kommer en proffsjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet. 1:a pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2012. Dessutom får det vinnande bandet något som alla metalband behöver, en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter från Bandshop så att vinnarna kan representera Sverige på bästa sätt.

Wacken Metal Battle Sweden 2012
Datum: 10 maj
Kl. 19.00
Plats: Göta Källare, Medborgarplatsen, på Södermalm i Stockholm.

För mer information: http://www.metal-battle.com/countries/sweden/

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin