ViVis nya video klar på singeln Again & Again

Med mjuk och melodiös närhet levererar ViVi låten Again & Again. Den  beskriver en återhållen längtan, en självpåtagen uppgift att dölja sorg under ytan på ett liv som måste gå vidare länge, länge. Again & Again är hämtad från ViVis kommande debutalbum Unrewinded (BrightLight Music/Border) som släpps den 1 februari 2012.

Again & Again är resultatet av ett internationellt samarbete efter att ViVi visat upp sitt pop/rock material i musikkretsar i USA. Under 2010 startade ViVi ett samarbete med de båda trefaldiga Grammy vinnarna Lee Levin och David Thoener. Lee Levin (Pink,Kelly Clarkson, Nelly Furtado, Ricky Martin, Christina Aguilera) som spelar trummor på Again & Again och på albumet har beskrivit ViVi’s musik som helt originell men tankarna går ändå främst till bl.a Peter Gabriel, Tori Amos och Snow Patrol. David Thoener (Aerosmith, Santana, Rob Thomas, John Lennon, Bruce Springsteen, Jason Mraz) från Nashville har mixat singeln.  David rekommenderade i sin tur ViVi till Georgetown Masters (Rolling Stones, The White Stripes, Kings of Leon, Mariah Carey, Dolly Parton, Tom Petty, Dire Straits) som direkt tog materialet för slutmastring. ViVi har skrivit och producerar låten tillsammans med samarbetspartnern och producenten Jan Fretman (Lee Levin, David Thoener, LaGaylia, DeDe, Anything But Monday).

ViVi växte upp i Vimmerby i Småland och som envis och uttryckshungrig 19-åring tog hon sig till Stockholm och till Dansarutbildningen på Balettakademien. Hon hann arbeta många år med dansen innan hon snubblade över musiken 2007. ViVi har skrivit en mängd låtar sedan dess och efterhand har en egen stil formats som kan beskrivas som pop/rock med en eterisk twist. Nu producerar hon låtar ihop med musikern och låtskrivaren Jan Fretman.

Albumet Unrewinded släpps den 1 februari 2012 släpps BrightLight Music/Border).

För information: www.viviofficial.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin