ViVi släpper egensinnigt debutalbum i samarbete med Grammyvinnare!

Debutalbumet Unrewinded är resultatet av ett internationellt samarbete efter att ViVi visat upp sitt pop/rock material i musikkretsar i USA. ViVi har skrivit materialet och producerar albumet tillsammans med samarbetspartnern och producenten Jan Fretman (Lee Levin, David Thoener, LaGaylia, DeDe, Anything But Monday). Unrewinded släpps den 1 februari 2012 på det egna skivmärket BrightLight Music med distribution av Border.

Under 2010 startade ViVi ett samarbete med de båda trefaldiga Grammy vinnarna Lee Levin och David Thoener efter att hon visat upp sitt material i musikkretsar i USA. Lee Levin (Pink,Kelly Clarkson, Nelly Furtado, Ricky Martin, Christina Aguilera) som spelar trummor på albumet har beskrivit ViVi’s musik som helt originell men tankarna går ändå främst till bl.a Peter Gabriel, Tori Amos och Snow Patrol. David Thoener (Aerosmith, Santana, Rob Thomas, John Lennon, Bruce Springsteen, Jason Mraz) från Nashville har mixat hela albumet.  David rekommenderade i sin tur ViVi och Unrewinded till Georgetown Masters (Rolling Stones, The White Stripes, Kings of Leon, Mariah Carey, Dolly Parton, Tom Petty, Dire Straits) som direkt tog materialet för slutmastring.

Tidigare i höstas släppte ViVi singeln Lucky Bastard från hennes kommande album ’Unrewinded’ som spelas flitigt på över 20 radiostationer runt om i landet. Låten gick även direkt upp på 5:e plats på Pop i Topp, Radio Nostalgi, är nr 7 av de 20 mest spelade på Nöjesradion, Enköping. I samband med singel releasen i oktober gjorde ViVi flera radiointervjuer och en magisk, akustisk releasekonsert på anrika musikpuben Engelen i Gamla Stan, Stockholm. Första singeln La La La Yeah resulterade också i en mängd radiospelningar, bla live på Radio P4 samt bland de 10 mest spelade i Radio Bohuslän. La La La Yeah släpps på samlings CD i Japan den 9:e december av White Wolf Records.

ViVi är just hemkommen från en miniturné i Rumänien där hon har medverkat i flera TVshower, radiointervjuer och live framträdanden. Hennes musik har uppmärksammats i samband med hennes engagemang i hjälporganisationen H2H (http://www.h2h.no/) som bl a stöder föräldralösa barnhemsbarn i både Rumänien och Indien.

ViVi växte upp i Vimmerby i Småland och som envis och uttryckshungrig 19-åring tog hon sig till Stockholm och till Dansarutbildningen på Balettakademien. Hon hann arbeta många år med dansen innan hon snubblade över musiken 2007. ViVi har skrivit en mängd låtar sedan dess och efterhand har en egen stil formats som kan beskrivas som pop/rock med en eterisk twist. Nu producerar hon låtar ihop med musikern och låtskrivaren Jan Fretman (Lee Levin, David Thoener, Kitto, LaGaylia, DeDe, Anything But Monday).

Musiken innehåller kontraster mellan olika stilar och rytmer men är klart pop och rock baserad. ViVi älskar att experimentera och använder t ex gärna rösten mer som ljud. Just det säregna eteriska/poetiska/filosofiska uttrycket, både i musiken och i texten bidrog till det lyckade samarbetet med, amerikanska Grammy vinnarna Lee Levin och David Thoener.

ViVis efterlängtade debutalbum Unrewinded släpps 1 februari 2012 via egna bolaget BrightLight Music / Border.

För information: www.viviofficial.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin