Svedberg & The Hillside Stranglers – släpper ny singel

Svedberg & The Hillside Stranglers har väckt publikens och medias intresse tidigare med sina två EPn. De har lovordats för sin originalitet, gränsöverskridande musik och för deras träffsäkra sätt att kombinera olika musikstilar. Den 5e mars släpper de den första singeln ”Only Place I Know” från kommande albumet ”City Serenade” genom Granat Records/Border Music.

Svedberg & The Hillside Stranglers har släppt två EP:n tidigare som har mottagits väl i både svensk musikpress och på scener runt om i Sverige. Bandet bildades 2006 av de två barndomsvännerna Niklas Svedberg och Erik Svensson. Idén var att kärlek för country & folk ska blandas med indie utan att för den sakens skull smittas av de föregående 10 årens singer-and-songwriter-sjuka. Bandet, där lyrikern Niklas Svedberg håller i mikrofonen, får påökning av batteristen John Qvale och bassisten Peter Gerlach och kommer att kallas Svedberg & the Hillside Stranglers.

Den 5e mars släpper Svedberg & The Hillside Stranglers singeln ”Only Place I Know”. Låten testades i många versioner innan den nådde sin slutgiltiga form. Lyrik och melodier som hängt med ett tag kompletterades med nyskrivna delar i flera omgångar till dess att resultatet kändes helgjutet.

Texten är inte en linjär historia som berättas utan utgörs snarare av bilder som tillsammans förmedlar en känsla och transporterar en till en tillvaro som präglas av förgänglighet. Korta stunder av trygghet kommer och går men alltför ofta hamnar huvudpersonen på platser där det inte finns något att hålla fast vid, platser av tomhet och ensamhet. Det handlar om en längtan efter något hållbart, en längtan efter någon att dela allt med. Men kanske är vår huvudperson bara överkänslig, kanske är det bara en av de där nätterna…

Några ord om gruppen:

”Niklas Svedberg och hans Hillside Stranglers är helt enkelt sjukt jävla bra och musikälskarna där ute förtjänar att få njuta av dem.” – Robert Ryttman, Zero Music Magazine

”Svedberg & the Hillside Stranglers intar mitt hjärta utan pardon”– Magnus Sjöberg, Groove

Singeln Only Place I Know släpps den 5e mars Granat Records/Border Music

Albumet City Serenade släpps den 28e mars Granat Records/Border Music

För information: www.svedbergandthehillsidestranglers.com

För Promotion och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 anette@enmusamusic.com

Granat Records   www.granatrecords.se  conny@granatrecords.se Tel: 0705128281

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin