Wille Ahnberg skriver personliga, sinnrika och poetiska texter.

Pressmeddelande augusti 2010

Efter flera års tystnad släpper nu Wille Ahnberg sitt album ’Sex dagar av sju’ på nystartade etiketten Mowihla records. Albumet är
producerat av Staffan Andersson. Album release är den 18:e augusti.

Wille Ahnberg skriver egen musik och egna texter. Musik som är tillbakalutat melodiös, rootig med Sven Lindvalls bastuba, Iddes Schultz stämmor och Loves Olzons glittrande gitarr. Wille skriver personliga, sinnrika och poetiska texter. Det hör man inte minst i duetten med Idde Schultz ’Väck en poet’.

Albumet ”Sex dagar av sju” handlar om att allt inte alltid är vad det synes vara och behandlar ämnen som liv och död, gott och ont, kärlek och religion. Tillsammans med Idde Schultz, Love Olzon, Sven Lindvall, Jörgen Palm och Staffan Andersson spelades ”Sex dagar av sju” in i Strawberry Studios förra sommaren. Staffan Andersson, som producerat Nicolai Dungers ”Play” är även här producent.

För mer än trettio år sedan spelade Wille Ahnberg in sina första skivor med bl a Mirres Hammare, Anksdank och till och från med
proggpunkarna i Mörbyligan. Efter lång tids frånvaro har Wille Ahnberg de senaste åren åter synts på den akustiska livescenen. Tillsammans med Michiganfödde bluesmannen Rodney Bendz uppträder han regelbundet i Småland med omnejd. I sommar spelar han medJosefin Glenmark, Sven Lindvall och Staffan Andersson.

Albumet  ”Sex dagar av sju” släpps den nya etiketten Mowihla Records och distribueras genom Plugged Distribution AB.

Albumet släpps den 18 augusti.

http://www.myspace.com/willeahnberg

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta:Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller  anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin