Wacken Metal Battle kommer till Sverige 2010

Pressmeddelande april 2010

Nu drar tävlingen Wacken Metal Battle 2010 igång i Sverige! Tävling där vinnaren får spela på Europas största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. Finalen avgörs lördagen den 10:e april på The Cave i Stockholm.

Wacken Metal Battles startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 26 länder som medverkar, inkluderat USA, Storbritannien och Tyskland. Nu är även Sverige med.

Vinnarna i alla 26 länder får spela på WET Stage på Wacken Open Air festivalen i augusti 2010. Det är den största metal festivalen i Europa. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 00 besökare i somras.

Reglerna är enkla. Alla osignade band inom metal är välkomna att skicka in sina bidrag.  Insamling av material sker från
och med idag, och avslutas den 1:a mars 2010. Av de som skickat in material väljs 6 band ut som får spela på den svenska finalen i Stockholm lördagen den 10 april. Plats är The Cave, som på kort tid blivit en av Stockholms hetaste rockklubbar. På plats kommer en proffsjury bestående av musikjournalister och beslutsfattare inom musikindustrin att utser det vinnande bandet. 1:a pris är
att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2010.

Materialet skickas till: Wacken Metal Battle c/o LUNKAN Music & Media, Box 5043, 165 10 Hässelby

För mer informaion: http://www.metal-battle.com/ och klicka sedan på den svenska flaggan.

Pressfrågor kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music anette@enmusamusic.com  eller tel: 0707-180 120

Övriga frågor kontakta Janne Lundqvist på LUNKAN Music & Media janne.lundqvist@lunkan.com eller tel: 070-2520000.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin