Wacken Metal Battle är tillbaka!

Pressrelease Stockholm 28:e februari 2011 Får publiceras fritt

Nu drar tävlingen Wacken Metal Battle 2011 igång i Sverige igen! Tävlingen där vinnaren får spela på Europas största metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland. Finalen avgörs torsdagen den 28:e april på Kägelbanan i Stockholm. 

Wacken Metal Battles startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, och i år även Indien. Sverige är med för andra året.

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2011. Det är den största metalfestivalen i Europa och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan.

Reglerna är enkla. Alla osignade band inom metal är välkomna att skicka in sina bidrag.  Insamling av material sker från och med idag,
och avslutas den 1:a april 2011. Av de som skickat in material väljs 6 band ut som får spela på den svenska finalen i Stockholm torsdag den 28 april. Plats är Kägelbanan i Stockholm. På plats kommer en proffsjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.  Under kvällen kommer också ett etablerat metalband att spela medan juryn överlägger.  1:a pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2011.

Materialet skickas till: Wacken Metal Battle c/o LUNKAN Music & Media, Box 5043, 165 10 Hässelby

För mer informaion: http://www.metal-battle.com/ och klicka sedan på den svenska flaggan.

Pressfrågor kontakta Anette Ståhlpå Enmusa Music anette@enmusamusic.com eller 0707-180 120

Övriga frågor kontakta Janne Lundqvistpå LUNKAN Music & Media janne.lundqvist@lunkan.com  eller 070-2520000.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin