Popsångerskan IVA får en specialskriven roll på Kungliga Operan!

Pressrelease 4:e december 2008, får publiceras fritt:

 

Den amerikanska popsångerskan IVA som har svenska rötter har fått en specialskriven roll på Kungliga Operan. I Sven-David Sandströms opera Batseba, efter akademiledamoten Torgny Lindgrens berättelse, gör IVA rollen som kung Davids dotter Tamara. 

Sven-David Sandström hittade i IVA det speciella sound han hade i tankarna inför komponerandet av Tamaras roll och han började att skräddarsy rollen för IVAs röst. I föreställningen får hon kombinera opera med pop, överjordiskt vackra toner med utmanande sensualism. –Jag är överförtjust att vara här och få den stora möjligheten att få kombinera mina två röster på Operan säger IVA – Mina
förfäder måste ha haft bra karma fortsätter IVA

IVA
har sjungit så länge hon kan minnas. Hennes karriär började som 9-åring på Opera Delaware där hon gjorde barnroller
och sjöng i kören. Hon har studerat musik vid Princeton University, Manhattan School of Music och ansedda Juilliard School of Music i New York och är klassiskt skolad. När IVA som har svenska rötter fick sångstipendium från Fulbright-stiftelsen var valet att komma till Sverige lätt. Hon har gjort uppmärksammade framträdanden på t.ex. Aspen Music Festival, Lincoln Center och Conan O’Briens show på NBC. Hon har även framträtt i Sverige vid bla. Musik vid Siljan och Musik i Glasriket. Nu kan du även se henne på TV i en Bon Aqua
reklam. IVA är mycket engagerad i freds- och miljöfrågor. Hon är medlem i United Nations Environment Programme och Svenska Gröna korset. Hon har även valt att bära Rättvisemärkta kläder från Ekovaruhuset på premiären av Batseba. År 2006 kom IVA med sitt
debutalbum ’IVA’ på skivbolaget Vurse.

Nu jobbar IVA för fullt i studion för att färdigställa sitt andra album. Till sin hjälp har hon  producenterna Kbros (Nolwenn Leroy, The Sounds, Brolle Jr, Peter Jöback) Första singeln från hennes kommande album släpps i slutet av februari. Album planeras till den 22:a april.

Världspremiär för Batseba är den 13:e december 2008 på Kungliga Operan.

http://www.ivasound.com/   http://www.myspace.com/ivasinger

Pressbilder: www.operan.se/iva

För mer information: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin