Soul-duo Joakim & Joel vann Metro Music Challenge!

Pressrelease 2008-05-07

 

Soul-duo Joakim & Joel vann Metro Music Challenge!

Sent igår kväll avgjordes Metro Music Challenge 2008. Bidraget ’Ser Jag Tjock Ut I Den Här?’ med soul-duon Joakim & Joel vann en överlägsen seger.

– Vi trodde inte det var sant, vi hade mentalt förberett oss på att vi skulle förlora. De andra bidragen var grymt bra säger en lycklig Joel.

Joakim & Joel:

Joakim & Joel sjunger på svenska med enkla texter. – Våra texter är inte så mycket för världen men de har en tvist säger Joel. Det var under ett projektarbete i skolan som samarbetet startade. Joakim Linder (20)  från Grebbestad och Joel Humlén
(20) från Uddevalla studerade på Gymnasiet i Uddevalla och gjorde ett projektarbete där de spelade in en Ep. Dom fick blodad tand och fortsatte att skriva låtar ihop. Joel har även varit med och skrivit ’Stay’ på Danny Saucedos album och har skrivit till den irländska melodifestivalen. Joakim & Joel är även nominerade till Ted Gärdestadstipendiet.

Metro Music Challenge:

Metro Music Challenge är ett samarbete mellan internetforumet Songbox, Metro och Apple Premium Reseller. 1800 bidrag skickades in och en stjärnjury på 10 personer med en bred musikbakgrund valde ut 3 bidrag som fick gå vidare. Bidragen spelades in uppe i Stockholm och las ut på nätet. Där kunde alla lyssna och rösta på sin favorit låt. Nu har Joakim och Joel vunnit en marknadsförings kampanj på 3,5 miljoner.

http://www.joakimochjoel.se/

eller

http://metromusicchallenge.com/site3/?takemetothe=finalisterna&finalist=b

För mer information angående Promotion: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin