Snart avgörs 2011 års svenska upplaga av Wacken Metal Battle i Stockholm!

Det är andra året Sverige deltar i Wacken Metal Battle som avgörs på Kägelbanan torsdagen den 28:e april i Stockholm. Då tävlar sex band om att få spela på Europas största metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland i  augusti. 

Med knappt 1 månad kvar har bidragen strömmat in till uttagningen av andra upplagan av svenska Wacken Metal Battle. Den 1:a april är stoppdatum för inlämning av material. Reglerna är enkla; alla osignade band inom metalgenren är välkomna att skicka in sina
bidrag. 6 band väljs ut som får spela på den svenska finalen, torsdagen den 28 april. Plats är Kägelbanan i Stockholm.

En proffsjury som utser det vinnande bandet består av

-Ida Evileye, Crucified Barbara (ordförande)

-Lars Sköld, Tiamat

-Fredrik Åkesson, Opeth

-Micke Persson, Tryckakuten/Bandshop

-Representant, Getaway Rock Festival

-Daniel Josefsson, Close-Up Magazine

Huvudband under kvällen blir Degradead, som nyligen kommit hem från en turné i Indien. Medan juryn sammanträder, så kommer Degradead att passande nog spela det set som de gjorde på Wacken Open Air 2010, samt kryddat med en överraskning.

1:a pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2011. Det vinnande bandet får även spela på Getaway Rockfestival i Gävle under juli. Bandshop ger också det vinnande bandet en backdrop samt baskaggetryck, så att vinnarna kan representera Sverige på bästa sätt.

Wacken Open Air är den största metalfestivalen i Europa med drygt 75 000 besökare. Årets metalfestival är redan slutsåld.  Wacken Metal Battles startade när Wacken Open Air festivalen ville ge osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan år 2004.  I är medverkar 30 länder, inkluderat  större delen av Europa, men också Kina, Indien och Brasilien. Vinnarna i respektive land får spela på WET Stage på Wacken Open Air festivalen i augusti 2011.

Wacken Metal Battle Sweden 2011

Datum: 28:e april

Kl. 18.00

Plats: Kägelbanan Södra
Teatern,
Mosebacke, Torg 1-3, på Södermalm i Stockholm.

Materialet skickas senast den 1:a april till: Wacken Metal Battle c/o LUNKAN Music & Media, Box 5043, 165 10 Hässelby

För mer informaion: http://www.metal-battle.com/ och klicka sedan på den svenska flaggan.

Pressfrågor kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music anette@enmusamusic.com eller 0707-180 120

Övriga frågor kontakta Janne  Lundqvist på LUNKAN Music & Media janne.lundqvist@lunkan.com eller 070-2520000.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin