Rockbandet The Gloria Story släpper debut singeln ’OH NO’

Pressmeddelande september 2010

Efter vinsten i februari 2010 på Debasers rocktävling släpper nu bandet The Gloria Story sin efterlängtade singeln ’OH NO’ Singeln är en rock låt som flirtar ivrigt med det glammiga 70-talet som är väldigt representativt för gruppen The Gloria Story’s sound. ’OH NO’ är hämtad från bandets kommande album som planeras till våren 2011. Singeln släpps på det egna bolaget, The Gloria Story AB. Distribution Border Music Distribution den 2 september. 

Vid en rockbandstävling på Debaser i februari 2010 stod det klart att Skövdebandet The Gloria Story vunnit efter stenhård konkurrens med tio band ur Stockholms osignade live-elit. Uppenbarligen var det någonting i The Gloria Story’s säregna liveshow – baserad på lika
delar teatraliska ingredienser som till synes atomdriven energi – som tilltalade branschjuryn med representanter från både skivbolag och radio. Priset var en singelinspelning i Kingside Studios i Stockholm. Och bandet hade precis rätt låt på lager – nyskrivna ”OH NO”.

Att det blev The Hellacopters legendariska pianist Anders ”Boba Fett” Lindström som producerade singeln var inget annat än en  örverkligad dröm för de fyra killarna i The Gloria Story. De hade vuxit upp med skitig old-school-rock som soundtrack i pojkrummen. De hade även stått tryckta mot kravallstaketet på The Hellacopters avskedskonsert, bara några år tidigare. Ursprungligen var det
meningen att Nicke Andersson skulle producera singeln, men han var upptagen med lanseringen av sitt nya projekt – Imperial State Electric. Nicke älskade dock den demo som gruppen presenterat för honom, och slutligen hamnade producentrollen på gamla  vapendragaren Bobas bord. Låten spelades in, mestadels helt live, under tre dagar i Kingside Studios. Både Nicke Andersson och Lasse
Winnerbäck fanns med via telefon under delar av processen. Nicke Andersson bidrog aktivt genom att styra upp arrangemanget av trumspelet på plattan. ”Mer Peter Criss-feeling” ropade Nicke genom Bobas telefon. Över huvudtaget haglade mycket Kiss-referenser i studion med hänvisningar till både Peter Criss och legendariska producenten Bob Ezrin. Detta värmde gruppens kollektiva musikhjärta eftersom även Kiss är en av bandets främsta inspirationskällor. Det var ingen tvekan om att Boba skulle lyckas locka fram något genuint ur gruppen. Någonting äkta, någonting väldigt representativt för TheGloria Story’s sound.

Gruppen hittade samarbetspartner i företaget ICYOU som har huvudkontor i The Gloria Story’s hemstad Skövde. ICYOU kontaktade The Gloria  Story, eftersom gruppen redan från starten 2009 väckte mycket uppmärksamhet i samband med sina lokala spelningar. ICYOU bygger en interaktiv plattform för Internet och mobilvärlden. I den nya plattformen – kallad Interactive City – kommer bl.a. The Gloria Story, att ha sin egen Artist Corner där bandet i form av avatarer (digitala replikor av sig själva) kan träffa sina fans, streama konserter, sälja musik och merchandise.

’OH NO’ släpps den 2 september på det egna bolaget, The Gloria Story AB. Distribution Border Music Distribution. 

www.thegloriastory.com

 För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta:Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin