Rena Rama drar ut på sommar turné!

Pressmeddelande maj 2009

Bandet Rena Rama släppte sitt debutalbum den 10:e april via A Westside Fabrication och mottogs väl av kritikerna. Nu ger sig Rena Rama ut på sommarturné.

Grundaren till bandet heter Rasmus Ek. Det är även han som skrivit och producerat alla låtarna. Sångerna är trallvänlig, lätt tillgänglig pop på svenska. Låtarna är lekfulla, sentimentala, ärliga och verklighetsnära texter som blandas på ett stilfullt sätt ihop med  melodierna. Blanda Staffan Hellstrand, Ted Gärdestad och Raymond och Maria tillsammans med trumpet och trombon piano,  trummor, gitarrer, körsång.

Det faktum att Rasmus och bandets sångerska Malou Stiller delar upp låtarna och sjunger några var för sig är lika befriande som ovanligt. Det är variationen mellan de två lead-sångarna, i det här fallet en kille och en tjej, som är unikt och som dykt upp alldeles för sällan inom svensk musik. Mixen av Malous änglalika jazz-röst och Rasmus mer otränade ”Winnerbäck” röst är för övrigt gudomlig.

Du både skrattar och gråter, blir nostalgisk och sentimental, men i slutändan fylls du av en ren lycka när du hör deras musik.  

Några ord om Rena Rama

“Den är helt fantastisk!!! Jag är dessutom en stor nostalgiker så den passar mig i det djupaste…GRYMT!”                                                         Magnus Tingsek om “Klass 6B”

”När Rena Rama ger ut den här debuten lämnar de också ut något helt fantastiskt……                                                                                     Lea Pålsson Groove

Du kan se Rena Rama på följande ställen: 

29/5               Linköpings Hamnfest

30/5               En Dag I Det Gröna, Kärrtorp

27/6               Östhammar Musikvecka

4/7                 Nora dagarna

18/7               Trästocks Festivalen

24/7               Katapult Festivalen

www.myspace.com/renarama

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin