Miriam Aïda medverkar i Allsång På Skansen

Pressmeddelande 9:e juni 2011 Får publiceras fritt

Miram Aïda har synts och hörts tidigare i flera olika musiksammanhang. Hennes namn är välkänt på den Svenska och den internationella jazzscenen.  Nu medverkar hon i Allsång På Skansen den 5:e juli.  

Miriams musikaliska passion är för både jazz och brasiliansk musik. 2001 skivdebuterade Miriam tillsammans med pianisten Jan Lundgren. Nu har hon hunnit med att släppa elva egna album som har fått ett mycket framgångsrikt mottagande av medierna.  Hennes album Letras ao Brasil fick flera nomineringar, Grammis, Manifestgalan och Folk & Världsmusikgalan. Då sjöng Miriam svenska visor på portugisiska.

Nu i våras släppte hon kritikerrosade albumet Visans Väsen på egna bolaget Connective Records. Albumet är också hennes första album helt på svenska. På Visans Väsen utforskar Miriam den svenskamusikskatten där hon med sin trio tolkar bl.a. Olle Adolphson, Georg Riedel och Fred Åkerström.

I sommar kan vi även höra henne i Sveriges Radio P2 Där hon har ett eget progam som heter Miriams Jazz. Där presenterar hon musik du inte visste att du längtade efter. Miriams Jazz sänds tisdagar kl. 21.30 i P2 med start 14 juni. Sex veckor i rad.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4129

Den 5:e juli kan vi se Miriam Aïda i Allsång På Skansen.

Mer om Miriam Aïda på http://miriamaida.com/

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin