Malmöbandet Jive gör en rikstäckande gymnasieturné

Pressmeddelande mars 2009

I somras turnerade gruppen Jive runt om i Sverige och på olika festivaler. Man kunde se dem på  ultsfredsfestivalen, Peace & Love och Arvika festivalen. Nu släpper gruppen sin debut EP och har bytt klubblokaler och festivaler mot skolaulor genom en rikstäckande gymnasieturné.

Gruppen Jive startades av Filip Persson och Kristofer Krok för drygt 3 år sedan. I en källare spelades cover efter cover på två akustiska gitarrer tills de insåg två saker de ville inte längre spela covers och ju fler kockar desto bättre soppa. De gemensamma vännerna Timothy Jalgard och Karl-Trumas Rydén hoppade på iden och fyrmannabandet Jive flyttade in i ett garage där de trängdes med mopeder och uppstoppade älghuvuden. Förutom att dricka isté och äta butterkaka började de skriva låtar där 50-tals rymdrock möter tonårsiver.

Musiken på deras debut EP som släpps i samband med deras gymnasieturné är inspirerad av Kal P Dal, Beastie Boys, Mopeds, Blur,
Gang of Four, Interpol, Prodigy och Richard Hell. Låtarna är inspelade i Gula Studion och har producerats av bröderna Jens och Petter Lindgård från The Mopeds/Damn!  Samtidigt som gruppen höll på med inspelningen gjorde de ett gigg i Stockholm. När de gick av scenen fick de respons av de tre större bokningbolagen i Sverige. Det resulterade i ett samarbete med United Stage. Jive var ute under 2008 och turnerade i Sverige och på de större festivalerna.

Turnépremiären är torsdagen den 12:e mars 2009 i Örkelljunga.

Flera spelningar tillkommer. Mer information och nya turné datum finns på http://www.myspace.com/jivingmen
eller blogg på www.Rockfoto.nu

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin