Lizette & släpper ny singel

 

 

 

 

 

Reduced är en industrirocklåt med pop i grunden. Den är hämtad från Lizette &´s kommande album Just Smile som släpps den 20 februari. Lizette von Panajott har skrivit, producerat och mixat låten själv. Singeln släpps den 17 januari på Freeside Records/Border.

Det har hänt en hel del sedan Lizette & släppte sin första singel Taxfree tidigare i höstas. Singeln har roterat på flera rockradiostationer över hela Sverige, varit listetta på Itunes rocklista i flera dagar, videon på singeln Taxfree släpptes i samarbete med fans från hela världen och kom upp i 1.700 views på YouTube redan första veckan. Nu släpper Lizette & ytterligare en singel från kommande album Just Smile som släpps i februari 2012. Singeln Reduced släpps den 17 januari via Freeside Records/Border.

Musikern Lizette von Panajott är en blåblodig nattvarelse med rötter i Transsylvanien. Hon beskriver sin musik som en arg kvinnlig Marilyn Manson eller en ännu argare Alanis Morissette möter Tori Amos. Musiken har ett säreget uttryck med en röst som berör. Lizette von Panajott har en stor musikalisk integritet och har alltid valt att gå sin egen väg.

Lizette är uppvuxen i Eskilstuna och när hon som ung rebellisk tonåring lyssnade på Nine Inch Nails skiva ” The Downward Spiral” förändrade hennes liv för alltid. Inspirationen hon fick från Nine Inch Nails startade låtskrivandet som senare ledde till Lizette &´s debutskiva ’This Is’ (2003). Lizette har bland annat skrivit låtar till Rednex och producerat musik ihop med Micke B Tretow. Det var i och med det mötet Michael B Tretow geniförklarade Lizette för sitt sätt att arbeta på.

Nu har Lizette färdigställt Lizette &´s andra album ’Just Smile’ som släpps den 20 februari 2012. Albumet innehåller bland annat en duett med Dan Reed från Dan Reed Network. Dan Reed har även medverkat som låtskrivare på ett av albumets spår och är en stor fan av Lizette &.

Singeln Reduces släpps den 17 januari 2012 via Freeside Records/Border.  

För mer information http://www.lizetteand.com/ eller  http://www.facebook.com/lizetteandtheband

http://www.lizetteand.net/press/

För promotion: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin