Karin Turesson sofistikerad musik på skånska!

Pressmeddelande 2008-05-07

 

Karin har väckt publikens och medias intresse och hon har lovordats för sin originalitet, sina stråkarrangemang och för de träffsäkra texterna som summerar samtiden. Karin skriver poplåtar på svenska som är personligt  komponerade både vad gäller harmoni och texter och hon färgsätter låtarna med ett sofistikerat sound.

Multibegåvade skånska låtskrivaren och allsysslande artisten Karin Turesson har tidigare synts som musiker och låtskrivare bakom flera av vår artistelit: Nina Persson, Robyn, Tingsek, Hello Saferide, Ebbot, Anna-Lena Brundin och Stand up komikern/författaren Jan Sigurd för att nämna några. Ganska nyligen beslöt sig Karin för att skriva låtar åt sig själv och i dagsläget har ett helt album blivit klart.

– Det var ganska naturligt att spela in en egen platta, mitt liv har alltid bestått av musik. När jag var liten slängde jag skolväskan när jag kom hem och drogs till pianot som en magnet säger Karin.  – Jag försöker göra personlig musik och skriver inte i någon speciell genre. Därför är den inte heller lätt att sätta etikett på fortsätter Karin.

Albumet ”Källan” släpps på den egna etiketten Make Records med distribution av Border. Albumet är producerat av Christoffer Lundquist (Per Gessle, Helena Josefsson, Brainpool med flera) Christoffer medverkar även på albumet. Övriga musiker som spelar på albumet är: Mats Persson (Louise Hoffsten, Rickard Woolf, Nisse Landgren, Roxette och Eva Dahlgren), Ulric Johansson (Björn Skifs, Nisse Landgren, Rickard Woolf). Bland stråkmusikerna märks Tomas Ebrelius: violinist, som spelar live & på album med Tingsek.

Första singeln ”Du deltar inte” spelades en del på olika radiostationer efter att den skickades ut hösten 2007.

– Brasse Bossa möter 60-tals stråkar i Bo kaspers land med en skarp å finurlig textförfattare bakom pennan säger Pelle
Moeld på P3 Lab.

Karin har turnerat runt om i Sverige live med stort band & stråkar på flera av våra stora festivaler och klubbar (Kulturhuset Sthlm, Skulefestivalen, Höga Kusten, Umeå Jazz Festival, Malmöfestivalen, Nefertiti, Gbg, Mejeriet, Lund, Fasching, Sthlm) Nu förbereds
en längre turné med Karin inför sommaren.

Albumet släpps den 14:e maj 2008.

www.myspace.com/karinturesson  eller www.karinturesson.com

 För mer information angående Press och TV Promotion:Anette Ståhl på Enmusa Music  Tel:0707 180 120 eller
anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin