Janne Schaffer firar 40 år som yrkesmusiker med att ge ut CD boxen ’Music Story’

Pressmeddelande november 2010

I år är det 40 år sedan Janne  Schaffer startade sin karriär som yrkesmusiker och låtskrivare. Janne firar detta med att samla ihop alla sina elva soloplattor och ger nu ut CD Boxen ’Music Story’ (tio CD’n inklusive bonus material och tre DVD’er med livekonserter) Boxen släpps den 17:e november 2010 på Jannes egna bolag Earmeal Produktion via Universal Music. 

Boxen ’ Music Story’ innehåller alla Jannes Schaffers soloplattor. Första skivan ’Jannes Schaffer’ som sålde guld och toppade alla listorna 1973, hans tredje skiva ’Katharsis’ som gavs ut i USA och fick lysande recension i tidskriften Rolling Stone och hans fjärde skiva ’Earmeal’ där han kompas av musikerna från Toto, Jeff och Mike Porcaro. De skivorna har även blivit rikligt samplade av svenska hipphoppare och rappare som Just D, Latin Kings och av amerikanska Marky Mark (Mark Wahlberg), KRS One (Sex And Violence) och Lady Of Rage.

I boxen finns för första gången på CD ’Presens’ som är delvis inspelad i New York med basisten Alphonso Johnson från Weather Report och ’Blå passager och röda vågor’. Majoriteten av låtarna är Jannes egna kompositioner, men det finns också några tolkningar av andras verk såsom Björn J:son Linds ’Brusa högre lilla å’, Ted Gärdestads ’Jag vill ha en egen måne’, Stephen Sondheims, ”Send in the
clowns
” och Evert Taubes ’Så skimrande var aldrig havet’.

Janne har även spelat in tre nya låtar. ’Heart of gold’, den nya singeln där Tobias Ågren sjunger, en ABBA låt ’Eagle’, nu med sång av Johan Boding och ’Miss missy’ en ny instrumental låt där vi kan höra Björn J:son Linds karakteristiska flöjt.

I boxen finns även tre stycken unika livekonserter från Kårhuset i Stockholm1974, Jazzfestivalen från Montreux 1980, samt en julkonsert från förra året.

Janne är just nu mitt uppe i nykomponerandet till Lasse Åbergs film ’The Stig Helmer Story’

Jannes Schaffers album ’Music Story’ släpps den 17:e november 2010  på egna bolag Earmeal Produktion via Universal Music.  

www.janneschaffer.se

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta: Anette Ståhlpå Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin