IVA skapar skönsång med sitt unika sound!

Pressmeddelande maj 2009

Den amerikanska popsångerskan IVA har ett unikt sound och har skapat ett album utöver det vanliga. Materialet är skrivet tillsammans med producenterna Kbros (Nolwenn Leroy, The Sounds, Brolle Jr, Peter Jöback) som även står för produktionen. Första singeln ’Dreams’ spelas redan flitigt på radion. Albumet ”Ivolution” släpps via Universal den 20:e maj.

IVA, som numera är bosatt i Sverige har hunnit med mycket under det senaste året. I vintras kunde vi se henne på Kungliga Operan i en specialskriven roll som kung Davids dotter Tamar i Sven-David Sandströms opera Batseba. Vi har även kunnat se henne på omslaget av tidningen LEVA,  Nyhetsmorgon i TV4 och i en reklamfilm för Bon Aqua.

IVA har sjungit så länge hon kan minnas. Hon började sin karriär som nioåring på Opera Delaware där hon gjorde barnroller och sjöng i kören. Hon är klassiskt skolad och har studerat musik vid Princeton University, Manhattan School of Music och ansedda Juilliard School of Music i New York. När IVA fick sångstipendium från Fulbrightstiftelsen var valet att komma till Sverige lätt eftersom hon har svenska rötter. Hon har gjort uppmärksammade framträdanden på bland annat Conan O’Brien show, Aspen Music Festival och Lincoln Center. Hon har även framträtt i Sverige vid bl.a. Musik vid Siljan och Musik i Glasriket, där hon fick mycket fina recensioner.

Om det fanns en miljömärkning för artister skulle IVA förmodligen uppfylla alla kriterier. Hon är mycket engagerad i freds- och miljöfrågor och förordar en hållbar livsstil. Hennes scenkläder är ekologiska och rättvisemärkta, ofta utvalda i samarbete med Ekovaruhuset i Gamla Stan. Hon är även medlem i United Nations Environment Programme och Gröna Korset Sverige.

År 2006 släpptes debutalbumet ’IVA’ på skivbolaget Vurse och nu börjar det närma sig för album två, ’Ivolution’, som släpps den 20:e maj på hennes egen etikett IVA Records via Universal Music.

– I did a lot more than I thought was possibly with both my voice and songwriting on this album. I pushed my boundaries to get the sound that was calling me, that got me started making music in the first place. And it happened in a way that I never expected, berättar
IVA.

För mer information  http://www.ivasound.com/  eller    http://www.myspace.com/ivasinger

Eller lyssna på http://www.ivasound.com/listen

Promotionkontakt: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin