Gregorian Lounge Music – ny musik med tusenåriga rötter

Pressmeddelande augusti 2009

På sitt debutalbum Sanctus: Michael presenterar den svenska gruppen Vox Archangeli ett nytt musikaliskt koncept: Gregorian lounge music skapat i samarbete med den Grammisbelönade producenten Dan Sundquist.

I musiken placerar Vox Archangeli på ett spännande och nyskapande sätt tusenårig gregoriansk klostersång i moderna elektroniska ljudlandskap. Med sina filmiskt stämningsskapande arrangemang förenar gruppen i sin fantasieggande mix ekon från Hildegard von Bingens 1100-tal med såväl folkmusik som pop och rock.

I instrumentalt remixade air movements lanserar dessutom Vox Archangeli ett nytt musikaliskt begrepp, i vilket musikens inneboende helande energiflöden ytterligare har förstärkts, förfinats och lyfts fram för själsligt rogivande vila och meditation.

Vox Archangelis medlemmar – sångerskan Anna Pihl-Lindén, sångaren Veikko Kiiver samt sångaren, flöjtisten och kompositören Pär Lindén – har flera års erfarenhet av att arbeta med och skapa musik som, med rötterna stadigt förankrade i den tusenåriga gregorianska musiktraditionen, söker nya vägar genom ljudlandskapen. Gruppen är en naturlig fortsättning och vidareutveckling av projektet Vox Nova, vars musik (från albumet Sapientia, Heart Song Records 2007) finns utgiven på flera olika samlingsalbum i bl.a. Tyskland och USA. Även spår från Vox Archangelis nu aktuella album Sanctus : Michael har redan börjat spridas internationellt genom ett flertal avtal rörande utgivningar och samlingar i både Europa, Nordamerika och andra delar av världen.

Vox Archangelis musik är gränslös och rör sig tyngdlöst i flera riktningar.  Bland gruppens vänner på MySpace återfinns såväl den amerikanske filmmusikkompositören Janet Phillips och författarinnan Kathleen McGowan (bestsellern The Expected One m.m.)
som Sinead O’Connor, Björk och Thomas Di Leva.

Sanctus:
Michael
är det första albumet i en kommande serie baserad på de fyra ärkeänglarna. Arbetet med det andra albumet i serien – Sanctus: Gabriel – påbörjades våren 2009 och planeras vara klart för utgivning runt årsskiftet 2009/2010. Vox Archangelis musikaliska  äventyrsresa har bara börjat…

För Vox Archangelis grafiska formgivning svarar Katarina Di Leva, som även skapat skivomslag och affischer etc. åt bl. a Thomas Di Leva, Elin Ruth Sigvardsson, Ana Johnson och det gränsöverskridande musikprojektet beatundercontrol.

Vox Archangelis video Miserere Mei (uppmärksammad i USA) – se: http://www.myspace.com/voxarchangeli – är producerad av den prisbelönte regissören Mats Jonstam, som tidigare har arbetat med bl.a Roxette, Marie  Fredriksson och Rebecka Törnqvist.

För mer information och högupplösta pressbilder: http://www.myspace.com/voxarchangeli eller   www.heartsongrecords.com

För ytterligare information, kontakta:
Promotion:  Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120,  e-mail: anette@enmusamusic.com

Skivbolag:  Heart Song Records Tel: 0706 213 630  e-mail: info@heartsongrecords.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin