Charlotte Berg sjunger lättillgänglig pop på svenska

Pressmeddelande februari 2011

Fritt Fall” är titeln på Charlotte Bergs kommande solo album. Charlotte bjuder på en resa genom mörker till
ljus med texter på svenska, när de är som allra bäst! Låtarna är skrivna av Charlie Persson (Cookies and Beans, Linda Ström, Jörgen Kjellgren) och Jörgen Kjellgren (Oh Laura). David Nyström (Håkan Hellström, Bo Kaspers Orkester, Titiyo och Mauro Scocco) har producerat albumet som släpps den 23:e februari på bolaget Cut The
Mustard via Border Music.  

Charlotte Berg har synts och hörts tidigare i flera olika musiksammanhang. Hon har körat bakom flera av våra stora svenska artister bland andra Lars Winnerbäck och Ulf Lundell. Hon har sjungit duetter med Totta Näslund och Richard Wolff, givit ut två album med gruppen Charlie’s Magazine (EMI), givit ut en skiva i Japan under namnet Charlotte & Dea (Norberg). Tolkat låten ”Råd till dig från mig” på Olle  Adolphson skivan ”Dubbel Trubbel”, där olika artister tolkar Olle Adolphson.

CharlotteBerg är sångerska och låtskrivare född och uppvuxen i Grötlingbo, långt ut på södra Gotland. Hennes musikaliska resa började i den gotländska folkmusiken. I tonåren upptäckte hon Joni Mitchell och James Taylor som blev hennes första stora förebilder. Efter gymnasiet var det naturligt lämna Gotland för att söka nya kontakter och utvecklas inom musiken.  I mitten på 90-talet bildade hon bandet Charlie’s Magazine som turnerade flitigt och gav ut två skivor på EMI. Under denna period drabbades hon av en hjärntumör som bl.a. ledde till att hon förlorade hörseln helt på ena örat. Hon återhämtade sig relativt snabbt och bestämde sig för att ge sig ut i musiken direkt.

– Jag förstod vilken oerhörd betydelse musiken hade för mig. Sen när Charlie Persson presenterade en rad sånger för mig
som faktiskt var skrivna just till mig, föll jag direkt för materialet
, säger Charlotte Berg.

När hon fick stipendium från Konstnärsnämnden blev drömmen att spela in ett eget album verklighet. Jörgen Kjellgren och Charlotte
spelade och sjöng in sångerna live. Sedan tog producenten David Nyström vid. David har med sin fria inställning till musik skapat en
ljudvärld som på samma gång kan kallas modern, klassisk och oslipad.

”Fritt fall” är en platta som är väldigt enkelt, rakt och ärligt, där sången och texterna är i fokus.

Mycket inspiration har hämtats från det tidiga 80-talet och artister som Adolphson & Falk och Hansson de Wolfe United.

Albumet ”Fritt fall” släpps den 23:e februari på skivbolaget Cut The Mustad via Border Music.  

www.charlotteberg.se

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller  anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin