Anna Christoffersson en av Sveriges mest sålda jazzartister med band kommer ger sig ut på turné!

Pressmeddelande april 2008

Superlativen har haglade över Anna Christoffersson efter att hon skivdebuterade 2006 tillsammans med Steve Dobrogosz på skivan ”It’s Always You”. Skivan blev Grammisnominerade och blev en av de senaste årens mest sålda svenska jazzplattor. En rörande och enig kritikerkår utnämnde Anna till vårt nya stora jazzhopp och nästa sångstjärna. Sedan dess har Anna och Steve Dobrogosz spelat land och rike runt och bland annat gästat Stockholm jazzfestival två somrar i följd.

Under tiden har Anna också hunnit skriva material till sitt första solo-album One som markerar starten på hennes solokarriär. Anna Christoffersson har skrivit alla texter själv samt gjort musiken till merparten av låtarna. Jazzen finns där, förstås, och bluesen, en dos gospel likaså men One präglas än mer av influenser från soul, pop och RnB.

Tillsammans med producenten Pablo Donaldo, som också bidragit med musiken på några av spåren, har Anna handplockat musikerna på One Oddjobs motor, grymma trum- och baslåset Janne Robertson och Peter Forss hörs på de flesta av låtarna, Goran Kajfes medverkar med sedvanligt briljant trumpetspel, Nisse Landgren samt Dungens glimrande gitarrist Reine Fiske gör också gästspel.

Pressrosor för ONE:

“Anna Christoffersson går från bra till sagolikt bra med nya albumet.”  Betyg: 4/5 Helsingborgs Dagblad

“…flera steg närmare soulen, första singelsläppet…  / …leder tankarna till lika delar Miles Davis On the corner-period och Erykah Badu.”
Betyg: 4/6 Svenska Dagbladet

“…som en Aretha Franklin på väg att ta fart.” Betyg: 4/5 Östgöta-Corren

”…imponerande och väldigt trivsam.” Betyg: 4/5 Gefle Dagblad

”Christoffersson har samtidigt en lite hes kant i rösten som placerar henne närmare en jazz- och gospeltradition med jordigare ideal och som – än en gång – lyfter resultatet från allmänt stämningsbygge till något mer personligt.” Betyg: 3/5 Dagens Nyheter

”Trygg debut för själfull Anna.” ”…det låter bra hela vägen.” Betyg: 4/5 NWT

http://www.annachristoffersson.com  eller http://www.myspace.com/annachristoffersson

Bokning: Hilda Sandgren på MTA Production Tel: 070-440 85 00 eller hilda@mtaprod.se

För mer information angående Press och TV Promotion: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin