19 åriga Filistin skapar musik med de rätta takterna

Pressmeddelande augusti 2009

’DJ-Tribute’ är namnet på Filistins efterlängtade debut singel som släpps på hennes eget bolag Pupa Records/Plugged onsdagen den 19:e augusti. Singeln är producerad av The Salazar Brothers, Masse och Salla (Latin Kings, Mando Diao, Weeping Willow, Fjärde Världen m.fl.)

Filistin är född och uppvuxen i Hägersten utanför Stockholm. Filistin började vid tidig ålder att sjunga och uppträda och vid 10 års ålder började hon även intressera sig för att skiva musik. Hennes röst och synth blev hennes verktyg och låtar växte fram på synthen i tonårsrummet. Hennes mamma Charlotte snappade upp hennes begåvning och skrev några texter som Filistin tyckte om och där började deras samarbete. Under ett år satt de instängda på Filistins rum och gjorde musik tillsammans. De kom i kontakt med producenterna The Salazar Brothers, Masse och Salla på Redline Studios i Norsborg. ”Det var bara så rätt. ”Vi ville få fram ett tyngre sound. Masse och Salla förstod precis vad vi menade säger Filistin

Under det senaste året har Filistin studerat musikvetenskap och musikteori på Stockholms Universitet. Hon har turnerat runt i Sverige med komikern Mikael Tornving (Parlamentet  mm.) och  författaren och föreläsaren Göran Adlén. (Konsten att bli något utöver det vanliga. Lev ditt liv med mod och passion m fl. böcker.) ”Vi ville ha med en ung sångerska som kunde personifiera temat ”Våga, älska, spring”, säger Göran Adlén. Eftersom showen handlade om just det; Att våga tro på sig själv och det man kan och vill, att vara passionerad i det man gör och att bara springa på. Där var Filistin perfekt!”

Just nu håller Filistin på att färdigställa sitt debutalbum som släpps i oktober.

Singeln släpps 19:e augusti via Pupa Records/Plugged

För mer information

www.filistinaloul.com eller www.myspace.com/filistinaloul

För mer promotion:

Radio: Anna Moore på Moore To Be PR Tel: 0707 77 82 62 eller  anna@mooretobe.com

Press & TV: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller

anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin