’Hold The Gate’ är 1:a singeln från Jade Ell’s nya projekt Ellen

Pressmeddelande mars 2010

Låten ’Hold The Gate’ är tagen från Jade Ells kommande album projekt Ellen ’Mourning This Morning’, som släpps den 14:e april. ’Hold The Gate’ speglar känslan av att inte hinna med och nu är det för sent. Singeln släpps den 17:e mars på hennes egna bolag Jade Made Music via Plugged Music

Jade Ell skriver musik med känsla. Det känns också att texterna betyder mycket för Jade Ell.
– jag skrev ’Hold The Gate’ i baksätet på en taxi i New York. Jag var i New York för 3 spelningar och fick beskedet att mina biologiska föräldrar hade gått bort, säger Jade. Jag satt där i taxin på väg hem till Sverige, då hinner plötsligt allting ifatt mig. Det hela kändes så overkligt, men då precis där, mitt i stressen inför flygresan hem gick det upp för mig. Nu var de båda borta, mina biologiska föräldrar som levt i skuggan av mitt liv. De fanns inte längre där för att svara på det outsagda och fördolda, fortsätter Jade

Jag åkte ut till torpet i Värmland som stått öde en tid. När jag kliver in känner jag hur alla saker blir levande och berättar de livshistorier som ägt rum där, säger Jade. Detta blev startskottet för hennes album projekt Ellen ’Mourning This Morning’, som släpps den 14:e april på hennes egna bolag Jade Made Music. Jade Ell har skrivit och producerat allt själv.

Det har hänt mycket med Jade Ell sedan hon 1999 först hamnade i rampljuset med debutskivan Promises and Prayers på Edel. Hon har jobbat heltid med musiken, skrivit låtar till världsartister och turnerat världen över. Just nu befinner hon sig på turné i Tyskland.

Singeln ’Hold The Gate’ släpps den 17:e mars på hennes egna bolag Jade Made Music/Plugged Music

Mer information www.jadeell.com/ellen

För Promotion och andra frågor: Anette  Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin