Annika Fehling  – en av våra folkkära artister –  släpper singeln ”Nallen”

Som del av Annika Fehlings kommande album ”Barndomsland” släpper Annika nya singeln ”Nallen”  den 27 september – precis innan hennes Tysklandsturné. Till sin hjälp har hon Patrick Rydman på keyboards, slagverk och produktion och Christer Jonasson Tolv på lapsteel.

Med en mjuk hand leder Annika oss med sin karaktäristiska varma stämma längs barndomslandets stigar. Vem har inte någon gång haft en nalle? På sin nya singel tar sångerskan, låtskrivaren och kompositören Annika Fehling oss med tillbaka.

Jag rensade på vinden för ett tag sen, och ur en låda trillade ett fotografi på mig som barn när jag kramade min nalle. Jag slogs av hur viktig nallen var för mig då,  och hur viktig denna första relation, som de flesta har varit med om, har påverkat mig. Kanske kan också fler människor känna igen sig i denna upplevelse? Ur detta kom en sång – Nallen!”, säger Annika Fehling.

Annika Fehling är en gotländsk turnerande singer/songwriter, sångerska och kompositör. Hon har spelat på otaliga scener och festivaler runt om i världen. Till dags dato har hon utkommit med 14 CD-album, medverkat i Mello, och utsågs 2019 till Region Gotlands Kulturpristagare. Annika driver den mycket uppskattade Visbyfestivalen som i år fyllde 17 år. Hon driver också Club Acoustic och Musik&Poesifesten, liksom Gotland International Songwriters Retreat och kurser.  Hennes musik finns på Spotify både solo och med Annika Fehling Trio -AFT. Hon spelar även i trion GLIMRA.

Annika Fehling har delat scen med artister som: José Gonzales, Monica Zetterlund, Jill Johnsson,  Staffan Hellstrand, David Olney (USA) , Tom Kimmel (USA), Mikael Rickfors, Marie Bergman, Jesse Winchester (USA), Kevin Welch (USA). Hon har spelat på scener som Blue Bird Café i Nashville, Arctic Sounds på Grönland, Kerrville Festival (Texas), Mailaul Festival Estonia, Tai-As Lithuania, Belfast Nashville Festival, Copenhagen Songwriters Festival, Anderson Fair och Mucky Duck i Houston, Saxon Pub i Austin USA och många fler.

Sagts om Annika Fehling:
” Annika…har redan allt som behövs i talang, röst och förmågan att skriva låtar. Här visar hon definitivt att hon hör hemma bland de kvinnliga artister som brukar hålla till på olika Billboardlistor.” Bengt Eriksson

För mer information:
https://www.annikafehling.com/
www.facebook.com/annikafehling

För intervjuer och frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin