Adolphson & Falk reser över tid och rum på nya turnén

Det är 40 år sedan Adolphson & Falk släppte albumet Över Tid och Rum, 1984. Det firar dom med en stor turné i höst tillsammans med sitt band. Turnéstart är 16 november i Västerås. Biljetterna finns här

Vi i bandet och produktionen Adolphson & Falk ser fram emot att göra konserten tillsammans i höst!”, säger Tomas Adolphson

Efter att Adolphson & Falks första synthalbum ”Med rymden i blodet” från 1982 hade sålt guld och deras samarbete med synthpionjären Greg FitzPatrick hade gått över förväntan gav skivbolaget och tillika deras förlag, AIR Music, bandet fria händer att skapa en uppföljare. Utgivningsår skulle bli 1984, George Orwells framtidsår. Det gav duon idén att låta alla sångtexter utspelas 100 år framåt i tiden. På konvolutet till ”Över tid och rum” står att albumet spelats in 2084!

Bandet fortsatte där de nyss slutat, i Mistlurs inspelningsstudio som var granne med Gregs försäljnings- och uthyrningsverksamhet. De hade tillgång till de absolut senaste syntharna och trummaskinerna från USA och Japan.  Ja de lekte i 80-talets roligaste lekstuga!

Till omslaget målade illustratören Anders Lindholm en röd ros, symbolen för livet och kärleken. Han tog målningen till ett dataföretag som med ny digital teknik och för dyra pengar kunde omvandla bilden till fyrkantiga pixlar, en teknik som vilken normal hemdator som helst klarar av idag, 40 år senare. Men 1984 var det märkvärdigt och nytt. Framtiden blir, fortare än vi anar, dåtid.

I god tid inför turnén släpptes en remastrad jubileumsutgåva i ”framtidsblå” vinyl. Det låter bättre än någonsin!

”Härligt att få spela igen och dessutom få spana in i framtiden”, säger Anders Falk

Fakta om turnén:
Konserten består av två avdelningar med paus.
I foajén hittar ni dessutom merchandase bestående av rariteter såsom röda och blå vinyler i begränsade upplagor av ”Med rymden i Blodet” och ”Över tid och rum” samt t-shirts och andra unika syntkläder och Greg Fitzpatricks konst och konstutställning – så kom i tid och gör en helkväll!

Turnédatum:
16/11 Västerås Konserthus – Västerås
4/12 Kompassen – Enköping
5/12 Scala Teatern – Karlstad
6/12 Stora Teatern – Göteborg
7/12 Nötteröy – Nötteröy (Norge)
10/12 Rival- Stockholm
11/12 Vara Konserthus – Vara
12/12 Katalin – Uppsala
13/12 Arbis – Norrköping
14/12 Gummifabriken – Värnamo
15/12 Karlshamns Stadsteater – Karlshamn

På scen:
Tomas Adolphson – sång, gitarr och ukelele
Anders Falk – sång och gitarr
Greg FitzPatrick – synthesizers
Dag Lundquist – trummor och percussion
Hans Loelv – keyboard och dragspel
Magnus Marcks – bas
Sagt om Adolphson & Falk
”Vilken låtskatt dessa herrar besitter och vilken fin inramning det är att få uppleva dem…”. Pär Dahlerus, Uppsala Nyheter

”De slog igenom brett med sin synthpop på 1980-talet. Nu har de arrat om och uppdaterat samma synthlåtar och gett sig ut på turné och man ler och blir varm i hjärtat”.
Ulrika Vallgårda/ Norrbottens kuriren

”Hardcorefansen är med från start. Allsången går genom varenda låt, med rungande applåder och busvisslingar efteråt. Showen är väl genomtänkt, videoväggen blandas med Greg Fitzpatricks snygga syntkonst och fotografier genom Adolphson & Falks 50-åriga karriär. Både ljudet och ljusshowen ligger perfekt mot deras musik. Hjärnsynapserna går i ett euforiskt lyckorus”.
Christina Wernerson Kultursidan.nu

”Publiken fick efter många, många års väntan äntligen höra låtar i sitt originalskick, även om vissa arrangemang hade förändrats något. Men grunden, med synthljuden från Gregs magiska maskiner fanns där. Publiken fick bland annat höra den singel som startade karriären för A-F, Blinkar Blå. Mycket av texterna från den tiden handlar just om datorer, rymden och mänskliga relationer”.Örebrokuriren ger högt betyg till Adolphson-Falks jubileumskonsert 50”.K-G Ekblom, Örebrokuriren

Biljetter finns här

Mer information finns på
www.adolphsonfalk.se
www.facebook.com/AdolphsonFalk
www.adolphson-falk.com

Konsert & Projektledning: MTA Production, Hilda Sandgren, tel: 0704-408 500 hilda@mtaprod.se
Skivbolag:
Playground Music, Lars Tengroth, tel: 0703 755 099 tengroth@playgroundmusic.com
Intervjuer: Enmusa Music, Anette Ståhl, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin