Anna-Lotta Larsson gör sin 29:e julturné tillsammans med pianisten Fredrik Hermansson

I år ger sig Anna-Lotta Larsson ut på sin 29:e julturné́. Hon besöker sex städer tillsammans med pianisten Fredrik Hermansson och lokala körer. Turnépremiär för ”Anna-Lottas Jul” blir fredagen den 8 december i Vännäs.

Anna-Lotta Larsson är för många ett känt ansikte. Hon har dykt upp i många olika sammanhang i tv, på teaterscenen och otaliga skivinspelningar. Anna-Lottas samarbeten med lokala körer i juletid har för många blivit en tradition. I år är den eminente pianisten Fredrik Hermansson med på turnén.

Det är en ynnest för mig att få göra dessa julkonserter tillsammans med alla härliga körledare, körsångare och att dessutom få möta en trogen publik. Det känns lyxigt och värdigt” säger Anna-Lotta Larsson.

Rollen som ”Anna” i ”Värmlänningarna” var hennes genombrott för den stora Tv-publiken 1980, även om hennes Tv-debut faktiskt inträffade redan 1973 då hon vid 19 års ålder framförde två sånger i Siewert Öholms program ”Blå Vägen”. Hon har fortsatt karriären med teater, film och i huvudsak musik som soloartist eller i samarbete med exempelvis Björn Skifs, Ronny Eriksson, Johan Stengård och Göran Fristorp. Anna-Lotta har sina rötter både i den värmländska och norrbottniska myllan. Hon har släppt 13 soloalbum sedan 1985. De fyra senaste på eget skivbolag.

Pianisten Fredrik Hermansson är en musikalisk mångsysslare som har rört sig inom en mängd olika genrer. Han har turnerat med bl.a. Zara Larsson, Rikard Wolf, Tomas Andersson Wij, Ane Brun, Henrik Dorsin, Sarah Riedel, Lustans Lakejer och många andra. Fredrik har även varit verksam som kapellmästare eller musiker på Stockholms Stadsteater, Dramaten och Scalateatern. Fredrik utgör även ena hälften av jazzduon Sollinger/Hermansson och är medlem i Klezmerorkestern Sternfall.
Jag spelade för första gången ihop med Anna-Lotta på Åland sommaren 2017 och sedan dess har det blivit en mängd konserter. Tillsammans har vi utvecklat ett unikt samspel och nu ser jag fram emot att få spela tidlösa, vackra julsånger ihop med henne. Och såklart att få möta och spela tillsammans med alla härliga körer.”, säger Fredrik Hermansson

Julturné 2023 Anna-Lottas Jul
Fredag 8/12 Johanneskyrkan – Vännäs
Körer: Johanneskören, Happy Singers & Vännäsby kyrkokör Dir: Britt-Marie Hörnqvist
Biljetter: Nortic, Coop Vännäsby & ICA

Lördag 9/12 Pingstkyrkan – Östersund
Körer: Rådhuskören, Brunflokören, Lits Hembygdskör Häggenåskören & Kyråskör Dir: Tove Thofelt, Anna Tirén, Petra Enarsson & Inga-Lena Eriksson

Måndag 11/12 Baptistkyrkan – Uppsala
Körer: Canorus, Ekebykören & Rockkören DUM Dir: Katarina Reineck, Helena Hansson & Helena Andersson Bromander

Tisdag 12/12 Brunnsparkskyrkan – Tranås
Körer: Tranås Bel Canto & Tranås Sound 68 Dir: Anna Fredin & Sarah Gustavsson

Torsdag 14/12 Carl Johans kyrka – Göteborg
Körer: CeLinkören & Majornakören Dir: Maria Apelmo & Erika Bomb

Måndag 18/12 Norrmalmskyrkan – Stockholm
Körer: Unisoul Vocal Choir & Birkakören Stockholm Dir: Cecilia Nedgård & Axelina Lindholm

Biljetter: https://www.nortic.se/ticket/event/49931
För mer information och intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707180120 anette@enmusa.se

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin