Gotländska Glimra – Två Ainbuskar och en Fehling släpper ny singel

Äntligen får vi höra något nytt från gotländska Glimra – Två Ainbuskar och en Fehling. Den nya singeln Säker Mark är hämtad från Glimras kommande album som planeras att släppas till hösten. Singeln är ett samarbete med producenten Ludvig Olin och släpps 16 juni.

Efter senaste singlarna Det Lilla Livet och I Natt Jag Drömde kommer här en ny låt signerad av Glimras egen Annika Fehling och låtskrivaren/artisten Buford Pope. Låten skrevs på kalkstensön Gotland.

Glimra består av två Ainbuskar och en Fehling, där alla har en lång bakgrund som musiker, artister och kompositörer.

Den här gången sätts en lite annan ton i produktionen, producerad av Ludvig Olin från O’Brothers.
Vi har gått en något rockigare väg för ”Säker Mark och det passar oss bra där vi är just nu i livet.  Mer styrka och hopp, och ”jävlar anamma!”, säger Annelie Roswall

Det här är en låt som vi själva blir starka och peppade av. Den kan hjälpa en att känna sig mer grundad i sig själv och njuta av det som är nu.” säger Bittis Jakobsson

Glimra består av Annelie Roswall och Bittis Jakobsson med en bakgrund från den välkända gruppen Ainbusk Singers, och Annika Fehling med sina 13 album i bagaget och omfattande turnéer runt om i världen. 2013 släpptes gruppens sitt första album Glimra (Rootsy/Warner) som mottogs i media med en varm famn. De har sedan dess gett ut ett flertal singlar och turnerat flitigt runt om i Sverige.

Glimra ger sig ut på vägarna i sommar på en sommarturné, och tar såklart med sig både låten och bandet O’Brothers.

Turnédatum Glimra & O’Brothers
Torsdag 20/7 Källunge Gård – Källunge
Fredag 21/7 Fårö Kyrka – Fårö
Lördag 22/7 Närsakar Scen – När
Söndag 23/7 St.Nicolai – Visby
Lördag 19/8 Visbyfestivalen – Visby

För mer information: www.glimra.net

För intervjuer: Anette Ståhl tel: 0707180120 anette@enmusa.se

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin