Glimra släpper högaktuell singel

Få budskap känns så viktiga att få förmedla i denna tid som det Ed McCurdy och Cornelis Vreeswijk satte ord på i ”I Natt Jag Drömde”. Glimra har nu med sitt eget sound spelat in en ny version av den klassiska låten med släpp den 20 januari. För produktionen står Ludvig Olin (Rolandz, O’Brothers).

”Vi satt hemma och pratade om hur märklig denna tid är, både ute i världen och på vår lilla ö, Gotland. Vi började sjunga och spela ”I natt jag drömde”, som en kommentar, och direkt att DEN måste vi få spela in och få ut. Som en hälsning, en kör… till hela jorden. I natt jag drömde… fred på jorden”, säger Glimra

Det är en glädje för Glimra att få göra detta med sina musikanter O’Brothers (Ludde Olin, Emil Olin, Christer Jonasson Tolv) . Det är en stor sång med ett viktigt budskap som inte kan göras i för många versioner. Glimra har nu satt sin egen prägel på låten, och förhoppningsvis är många bekanta med texten och kan sjunga med!

”Eftersom vi bor på Gotland, inte alls långt ifrån den plats där folket just nu lever i en helt annan verklighet än den vi har, så blir det extra aktuellt. Och det är bara en av alla platser på jorden som borde få uppleva att ”drömmen slog in”, säger Glimra

”Jag drömde det var fred på jord
och alla krig var slut.”

GLIMRA:
Sång, dragspel: Annelie Roswall
Sång, gitarr: Annika Fehling
Sång, gitarr: Bittis Jakobsson

O’Brothers:
Ludvig Olin; piano, bas, mandolin
Emil Olin: trummor
Christer Jonasson Tolv: Lap Steel, dobro, gitarr

Arrangemang: GLIMRA och Ludvig Olin
Producent: Ludvig Olin
Management: Enmusa Music

Mer information: http://www.glimra.net/

Kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180120 anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin