a-ha släpper en 6LP-box innehållande klassiska debutalbumet Hunting High and Low

a-has ikoniska debutalbum Hunting High and Low från 1985 släpps för första gången någonsin i en 6LP-box. Släppet sker den 24 februari och 6LP-boxen innehåller över 60 spår på svart 140-grams vinyl och ett 64-sidigt häfte på 30×30 cm med omfattande anteckningar och fotografier. Boxen innehåller också demos, längre versioner, mixar och B-sidor.

Hunting High and Low anses vara ett av de mest framgångsrika debutalbumen genom tiderna och lade grunden för en otrolig karriär för det norska bandet. Med hitsinglar som ”The Sun Always Shines On TV”, ”Love Is Reason”, ”Hunting High And Low” och förstås den ikoniska ”Take On Me” har a-ha nått internationellt erkännande. Gruppens debutalbum grammisnominerades 1986 för bästa nya artist (det första norska bandet som någonsin nominerats till en Grammis.)

”Take On Me” blev en första singel i USA och låg kvar på listorna i flera veckor, framdriven av den banbrytande musikvideon – en blandning av blyertsskissanimationer och live-actionfilmer. Låten har ett digitalt evigt liv. Den har legat etta i ytterligare 14 länder världen över och uppnått två miljarder streams över hela världen. Det är den mest streamade låten från år 1985 och den har fått över 1,5 miljarder visningar på YouTube och över en miljard views från olika Tik Tok-utmaningar. I oktober 2022 fick låten BMI Multi-Million Performance Award för sina mer än åtta miljoner spelningar på den amerikanska radioetern sedan den släpptes.

Hunting High and Low har fått 3 x platina i Storbritannien och certifierad platina i USA och har sålt över tio miljoner exemplar världen över.

Bandet om 6LP-boxutgåvan:
“Att spela in Hunting High and Low var ett så avgörande ögonblick och en spännande tid i vår karriär och vårt gemensamma samarbete. Att återigen få jobba med låten nu – mer än 30 år senare – känns som inspiration snarare än skyldighet”

Mer information: https://a-ha.com/
För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin