Nickelback reflekterar över Those Days med nostalgisk ny singel

Idag släpper multiplantinum-säljande kanadensiska rockbandet Nickelback sin andra singel från deras efterlängtade tionde studioalbumet Get Rollin’ som släpps den 18 november via BMG. Singeln, Those Days har en mer antemisk gitarrmelodi där gruppen minns sina ungdomliga äventyr.

“Those Days” påminner om ungdomliga äventyr. “The time we’d waste, cause life could wait… What we’d give to relive just a single day,” sjunger frontmannen Chad Kroeger. Från att ignorera utegångsförbudet till att bli kär för första gången är Nicelbacks senaste singel en uppriktig och ärlig hyllning till de goda tiderna.

I motsats till bandets första singel ”San Quentin”, som är det första spåret från det kommande ny albumet Get Rollin’, lutar ”Those Days” sig mot bandets mer melodiska sida, som tidigare hits som ”Rockstar”, Photography” och ”How You Remind Me”. Sedan ”San Quentin” låten släpptes i september har den tagit fart rejält på radiostationerna runt om i världen. #1 på rockradiostationerna i Kanada bara på fyra veckor och tagit sig in bland topp 20 på radiostationerna i USA med sex miljoner streams hittills, har det hjärtklappande spåret förstärkt intresset för bandets första studioalbum på fem år.

Bandets tionde studioalbum Get Rollin’ och Get Rollin’ (Deluxe) kommer finnas tillgängliga på de digitala plattformarna och på CD den 18 november. Förutom ”Those Days” och ”San Quentin” kommer albumet att innehålla ytterligare nio nya låtar allt skrivet av Nickelback.  Deluxe-upplagan inkluderar fyra bonusspår: akustisk version av Hight time, Just One More, Does Heaven Even Know You’re Missing? och Horizon. Albumet kommer även att släppas på vinyl 2023.

Med albumet Get Rollin’ fortsätter Nickelback sitt arv som en av de viktigaste rockakterna under de snaste två decennierna. Nickelback har samlat hits i över två decennier och är den 11:e mest sålda musikakten genom tiderna, med över 50 miljoner sålda enheter och över 4,7 miljarder streams hittills. Med mer än 23 singlar i topplistan och fans över hela världen har Nickelback hela tolv utsålda världsturnéer bakom sig och har spelat för 10 miljoner inbitna fans. Bland alla utmärkelser har de också utsetts till ’Billboards Top Rock Group of the Decade’ och mottagit nio Grammys, tre American Music Awards, ett World Music Award, ett People’s Choice Award, Tolv JUNO Awards, Sju Much Music Video Awards, och har blivit invalda i Kansas Walk of Fame (2007).

Fyrmannabandet består av Chad Kroeger, Mike Kroeger, Ryan Peake och Daniel Adair. De hyllas globalt för karriärdefinierande och prisbelönta hits så som How You Remind Me, Phonograph, Far Away och Rockstar som alla hade topplaceringar på Billbord 100. Deras framgångar inkluderar en världsomspännande försäljning av mer än 50 miljoner enheter, vilket gör dem till en av de bästsäljande utländska band i USA, under 2000-talet. Den oemotståndliga smash-hiten How You Remind Me utsågs till ‘Billbords Top Rock Songs of the Decade’ och var med över 1,2 miljoner spelningar den mest spelade låten i amerikansk radio under 2000-talet enligt Nielsen Soundscan.

För mer information om Nickelback
Instagram | Twitter | Facebook | YouTube | TikTok | Website


För intervjuer kontakta: 
Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, Tel 0705-295 312 ulrikahammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin