Ny singel med Simple Minds

Singeln First You Jump är det andra spåret från Simple Minds artonde studioalbum Direction Of The Heart som släpps 21 oktober.  First You Jump är skriven av Kerr-Burchill tillsammans med Simple Minds mångårige basist Ged Grimes. Det är en klassisk transcendent Simple Minds-hymn, en om tidens ångest och hur vi kommer att höja oss över dem.

Videon filmades i juli under soundcheck för Simple Minds konsert i Ancient Theatre Taormina, Sicilien. Denna fantastiska, historiska miljö fångas i panorama- och flygkamerabilder, ihopklippt med närbilder av bandet som framför låten en strålande solig dag. Se videon här

First You Jump finns med på albumet Direction Of The Heart, Simple Minds första album med nytt material sedan 2018:s enastående UK Top 5-album Walk Between Worlds. Genom hela Direction Of The Heart framför bandet de nio spår långa albumet låtarna på ett självsäkert, hymniskt och inspirerade sätt, som firar livet.

Under de senaste 10 åren har Simple Minds återupplivat den magi som gjorde dem till en vital konstnärlig kraft under sina tidiga dagar. De hart tagit emot ”Q Awards Lifetime Achievement” och fått fin kritik för sina senaste album. 2015 års Big Music beskrevs av Mojo Magazine som “deras bästa album på 30 år”, och 2018 års Walk Between Worlds hyllades över hela världen och blev deras mest framgångsrika album på över två decennier.

De flesta av Direction Of The Heart låtar är skapade på Sicilien där både Kerr och Burchill bor. På grund av karantän kunde de inte komma till Storbritannien och albumet spelades istället in i Hamburgs Chameleon Studios i Tyskland. Här producerade de albumet och senare värvades Andy Wright (Massive Attack, Echo & The Bunnymen) och Gavin Goldberg (Simply Red, KT Tunstall) för vidare produktion. Bandmedlemmarna, basisten Ged Grimes (som var med och skrev två av de nya låtarna, ’ First You Jump’ och ’Solstice Kiss’), trummisen Cherisse Osei och sångaren Sarah Brown spelade in i London.

Sparks frontman Russell Mael (‘Human Traffic’) och låtskrivaren och tidigare Grimes musikpartner från Danny Wilson, Gary Clar (’Vision Thing’, ’ First You Jump’ och ’Natural’), spelade in sina delar i hemmastudio.

“How to make a feel-good ‘Electro-rock’ record, during the very worst of times? Direction Of The Heartis the result of that challenge. Who would have thought we’d have so much fun creating it?”, säger Jim Kerr om Direction Of The Heart.

Turné
18 Juni – Blenheim Palace, Oxfordshire
9 August – Custom House Square, Belfast
11 August – Audley End House, Essex
12 August – Edinburgh Summer Sessions
13 August – New Gold Dream album performance for UNICEF, Edinburgh

Medverkande
Jim Kerry – sång
Charlie Burchill – gitarr, Keyboard
Gordy Goudie – akustisk gitarr
Ged Grimes – bas
Cherisse Osei – trummor
Berenice Scott – Keyboard
Sarah Brown – sång

För mer information: https://www.simpleminds.com/

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin