Sommarljus ny singel med Roger Rönning

Sommarljus ny singel med Roger Rönning

Låten Sommarljus är den andra singeln från Roger Rönnings kommande album Känslor har ingen ålder som släpps 25 augusti. Roger har gjort ett klassiskt Rönning album som handlar om kärlek, vänskap och människans längtan, förmågor och tillkortakommanden. Singeln släpps 12 augusti.

Ända sedan albumdebut med ”Rötter” har den svenske kultartisten i klassiker som ”Tiden bara går”, ”Det händer bara en gång” och ”Taxi 455” beskrivit känslor och funderingar som karakteriserar oss människor, oavsett vilken ålder som står i passet. Kärlek. Vänskap. Människans längtan, förmågor och tillkortakommanden. Att fånga ögonblicket och se det stora i det lilla där tankar och toner kompletterar och förstärker varandra……och han kan fortfarande förundras över lugnet i en solig morgonpromenad i tyst samförstånd med den man älskar, väl återgett i den karibiskt doftande låten ”Sommarljus”.

Rogers nya album som släpps 25 augusti är inget undantag. Klassisk Rönning album. Vissa av låtarna har ett organiskt soul-sväng, andra är lugnare. Vissa vaggar oss till ro, andra manar till oro. Befogad sådan.

”När jag var yngre blickade jag mycket inåt och skrev mycket om hur jag själv mådde och själslig smärta. På senare år har jag börjat se mig omkring mer. Både i min närmaste krets och när det gäller världens tillstånd. Vad det är vi vill lämna över till kommande generationer? Varför förstör vi den enda planet i har att bo på?”, säger Roger

Musikaliskt har Roger alltid haft en tydlig identitet. Den varma, sträva stämman och känslan för groove – även när låtarna är akustiska. Ofta tack vare hans eget gitarrspel, som har ett inneboende sväng. Influenserna är och förblir den typ av musik som blev en del av honom parallellt med att han inledde sitt eget musicerande: själfulla vokalister, singer-songwriters och melodiös popmusik.

 

För att lyssna på Sommarljus Sommarljus (theorchard.com)
För att ladda ner i wav format: https://app.box.com/s/w0qcsk15o7x69go5vfbujxqge1cn3281

Albumet ”Känslor har ingen ålder” släpps 25 augusti.

För mer information: http://www.rogerronning.com

För intervjuer och frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller
anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin