Tina Moe släpper en tidlös, poetisk gitarrpoplåt

Jämtländska artist och låtskrivaren Tina Moe släpper nya singeln Den Lilla Fågeln 17 juni, en tidlös, poetisk gitarrpoplåt med rötter i rock och country i typisk Tina Moe anda. Till sin hjälp har hon producenten och arrangören Erik Bernholm.

Tina Moe är fenomenal på att få till bra texter. Den nya singeln Den Lilla Fågeln är en hyllning till någon som inte finns hos oss längre. En låt som är en blandning av känslig och finstämd som samtidigt har en energi som lämnar en varm känsla i kroppen,
”Jag ville skriva en låt för att hedra min pappa som gick bort förra året. Han var min största kritiker men även den som älskade min musik mest av alla. Texten handlar om saknaden men även om hopp som stillar sorgen”, säger Tina Moe

Många hörde Tina för första gången i Kultfilmen Ingen Kan Älska Som Vi från 1988 där hon var med om att skriva filmmusiken och som hon även medverkade i. Då hade Tina redan sedan tidigare sitt skivkontrakt. Tinas debutalbum kom ut 1983 och har sedan dess gett ut sex album.

Efter flera års uppehåll under 2000-talet började Tina släppa musik igen.
”Längtan tillbaka till musiken och skapandet har varit en ständig följeslagare och dragningskraft. Det skapade ett tomrum så jag började spela in lite låtar och första singeln blev Ingenting Är Slut som släpptes på XTC Production 2012”, säger Tina
Det blev fler singlar innan albumet Livet, Människan & Kärleken kom 2015.

Text & musik: Tina Moe
Arrangemang: Erik Bernholm & Tina Moe
Musikproduktion: Erik Bernholm

För mer information: https://www.facebook.com/tina.moe.37
För intervjuer: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180120  anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin