ZZ Top släpper första singeln från kommande album RAW  

Den 25 mars släpps låten ”Brown Sugar” från ZZ Top’s kommande album RAW. Det är soundtracket till bandets populära och kritikerrosade Netflix dokumentär ”That Little Ol’ Band From Texas”, 2019. Albumet släpps 22 juli.

ZZ Top återupplever sina tidigare dagar med det första spåret från deras kommande album RAW, som släpps den 22 juli från Shelter Records, BMG. ”Brown Sugar” var ursprungligen ett av spåren på det första albumet från ZZ Top som släpptes i januari 1971. Den 25 mars släpps öppningsspåret på RAW, som i sig är en hyllning till bandets tidiga dagar. ”Brown Sugar” är skriven av Billy F Gibbons och ska inte förväxlas med Rolling Stones-låten med samma titel, då den senare faktiskt släpptes tre månader efter ZZ Tops första album.

RAW spelades in och filmades för den Grammy-nominerade Netflix-dokumentären, That Little OI’ Band From Texas. Inspelningen tog plats i den intima miljön i den berömda Texas honky-tonken, Gruene Hall, mellan Austin och San Antonio. Billy Gibbons, Frank Beard och bortgångne Dusty Hill samlades där för att spela in och resultatet är låten ”Brown Sugar” och ytterligare 11 låtar som tillsammans utgör albumet RAW.

Se ZZ Tops inspelning av Brown Sugar i Gruene Hall: https://youtu.be/h50eAv9tjvA

Det blev en organisk inspelning när de tre medlemmarna i ZZ Top samlades i Gruene Hall och RAW kommer att finnas tillgänglig på 180 grams-vinyl, CD och via digitala plattformar. Albumet producerades av Billy F Gibbons, konstruerat av Jake Mann och G.L. G-Mane Moon och mixat av Ryan Hewitt. Det ges ut till minne av Dusty Hill som gick bort förra året.

Gibbons säger att ”*Brown Sugar’ has been sweetening our concert sets for many decades now, so it seemed like the right song to kick off RAW. The Gruene Hall session was a satisfying return to our roots and a very special circumstance that we’re delighted to share with the friends and fans who have stuck with us all this time.

I samband med releasen av RAW släpper ZZ Top sin RAW Shiskey Tour, en stor nordamerikansk turné som startar i slutet av maj och fortsätter under sommaren och in på hösten. Turnéns titel är en kombination av det nya albumet och den nya ”ZZ Top Tres Hombares Whisky” som erbjuds från Balcones Destillering vilken nyligen lanserades i Texas.

Bekräftade Raw Whiskey Tour-datum kan hittas på www.zztop.com

ZZ Top – RAW tracklist (vinyl LP)
Side 1
Brown Sugar
Just Got Paid
Heard It On The X
La Grange
Tush
Thunderbird
Side 2
I’m Bad, I’m Nationwide
Legs
Gimme All Your Lovin’
Blue Jean Blues
Certified Blues
Tube Snake Boogie

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin