Varmt retrosound i ny tappning – Up The Road är tillbaka!

Gruppen Up The Road består idag av Roger Rönning och Kent Hedberg, två sångare och låtskrivare som kompletterar varandra på ett otvunget sätt. Musiken tar er tillbaka till en era då ljudbilden var mer organisk. 22 april släpper gruppen sitt andra album Teds Dream.

Ursprungligen bestod Up The Road av Roger och vännen Ted Sterling. Tillsammans släppte de på 00-talet gruppens debutalbum.

Efter Teds bortgång 2009 var Rönning osäker på om Up The Road skulle få en fortsättning. Comebacken skedde kring årsskiftet med fina singeln ”Footprints in the snow” och i april släpps ett helt album med sånger i det 60- och 70-talsinspirerade koncept som etablerades på debuten. Minnet av den före detta kollegan hedras i ”Teds Dream”, en personlig låt av Sterling vars text och musikhar skrivits om så att den inte längre är i ”jag-form” och därmed kan framföras av Roger med full trovärdighet.

I dag består Up The Road av Roger Rönning och Kent Hedberg, två sångare och låtskrivare vars röster, spel och låtskrivande kompletterar varandra på ett otvunget sätt. Liksom på Rogers svenskspråkiga skivor är texterna både tänkvärda och filosofiska, men ibland också lite mer impressionistiska till sin natur. En lätt Pink Floyd-vibe kan exempelvis anas i låtar som ”The Shadow of a Frozen Man”.

Musikaliskt kan låtarna ses som varma hälsningar till en era då musiken var mer organisk, ofta akustiskt färgad och präglad av läckra sångstämmor.
”Vi har alltid varit svaga för artister som Eagles, Jackson Browne och Crosby, Stills & Nash. Detta är vårt sätt att ta in dessa influenser i samtiden på vårt eget sätt”, sammanfattar Rönning.

Det andra albumet med Up The Road släpps 22 april. Låt dess luftiga fräschör bli ditt soundtrack till sommaren.

För mer information: http://www.uptheroad.se

För Promotion och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin