Keith Richards släpper 30-års jubileumsupplaga av Main Offender

Special Deluxe Box Set av andra solo albumet släpps 18 mars via BMG och
Keith Richards släpper begränsad upplaga av sitt hyllade andra soloalbum Main Offender via BMG i ett super-deluxe boxset den 18 mars. Här finns en mängd med outgivna pärlor från Winos Live In London ’92-framträdandet inspelat på Town & Country Club, Kentish Town.

Den här samlingen innehåller också en 88-sidig bok med tidigare outgivna bilder, reproduktioner av handskrivna texter, omtryckta essäer från albumets utgivning och mer. Samlingen innehåller också ett arkivkuvert med exakta kopior av reklam- och turnématerial från Keiths arkiv.

Main Offender är det senaste ur skattkammaren av Keith Richards material.  Släppet följer förra årets ”Live At The Hollywod Palladium” och 2019 års släpp av hans nu legendariska, första soloalbum Talk Is Cheap.

Albumet släpptes ursprungligen i oktober 1992, fyra år efter Talk Is Cheap. Det innehåller den mycket älskade X-Pensive Winos: trummisen och mångåriga samarbetspartnern Steve Jordan (som nyligen trummande med Rolling Stones på deras ”No Filter Tour of the 2021 USA”), gitarristen Waddy Wachtel, basisten Charley Drayton, keybordspelaren Iven Neville, sångerskan Sarah Dash och bakgrundssångaren Bernard Fowler och Babi Floyd.

De fängslande 10-låtarna på Main Offender inkluderar de elektriska singlarna ”Wicked As It Seems”, ”Eileen” och ”Hate It When You Leave”. Albumet produceras av Keith Richards, Waddy Wachtel och Steve Jordan. Bonus-livealbumet mixades och producerades även det av Jordan.

Keith säger: “This is the second time around & the Winos are kind of developing—and if I can keep those guys together for as long as I can, it’s one of the best bands in the world. It’s a very intriguing band and the potential is only just starting to show itself.
If I hadn’t have taken the Winos on the road, this record would probably have been totally different than it is.
I tried to avoid making too much sense on this record because to me that ambiguity and mystery, and a little provocation to make you think, is something far more powerful and more important than just wagging your finger and saying, ‘I know what he’s saying don’t do this, do that.’ If you’re a musician, silence is your canvas and you never want to fill-in the whole thing because then you’ve just covered it all…
One of the most interesting parts about music is where you don’t play.”

Den nya Main Offender-boxen innehåller ett exklusivt samlar-fodral med ett löstagbart, handnumrerat tryck av det ursprungliga, obeskurna skivomslagets porträtt. Inuti är en unik konstbok, pressat på rökfärgad vinyl.

Albumet Main Offender är remastrat under överinseende av originalproducenten & X-Pensive Wino, Steve Jordan. På det exklusiva albumet Winos Live in London ’92  finns bland annat outgivna versioner av ”Eileen”, ”Hate It When You Leave”, ”Happy”.

Boxen innehåller:
180g rökfärgad LP och CD av det helt remastrade albumet Main Offender
Tidigare outgivna Winos Live In London ’92 på 180grams dubbel-LP och CD
All ljudremastering övervakad av originalproducenten och X-Pensive Wino, Steve Jordan
88-sidig, läderinbunden bok med ej tidigare visade foton och Keiths handskrivna sångtexter
Plektrum, bildekal, reklamaffischer och mer!

Finns även i 2CD Mediabok, 1 LP röd 180g vinyl i begränsad upplaga, 1LP svart 180g vinyl, 1CD Digipak och digitala format.
https://www.keithrichards.com/ 

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, Tel 0705-295 312 ulrikahammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin