Det brittiska indierock-bandet Bloc Party släpper sitt sjätte album 

Den 29 april släpper indierockbandet Bloc Party sitt sjätte album via Infectious/BMG. Alpha Games är bandets första studioalbum sedan släppet av Hymns (2016). Den 7 december släpper bandet den nya singeln ”Traps”, som första smakprov från den kommande skivan och avslöjar planer på en större omfattande turné i Europa.

Producerat av Nick Launay och Adam Greenspan (Nick Cave, Yeh Yeh Yeahs, IDLES) ser vi singeln ”Traps” som ett tecken på att bandet återvänder till det skrällande, högoktaniga soundet från deras tidigaste verk i ett utbrott av återupplivad post-punk.

Om den nya singeln säger Bloc Party-sångaren, låtskrivaren och gitarristen Kele Okereke: “From the moment we wrote ‘Traps’, we knew it had to be the first thing people heard from this album; playing it in soundchecks on our last tour before it was finished and hearing how it sounded in those big rooms and outdoors.”

Bloc Party släppte sitt första album, Silent Alarm, under 00-talet – då kända under namnet ”Angel Range”. Albumet utsågs till Årets Bästa av magasinet New Musical Express och nominerades till Mercury Music Prize. De har sedan dess gett ut fyra studioalbum: A Weekend In The City (2007), Intimacy (2008), Four (2012) och Hymns (2016) och gått under bandnamnen ”Diet” och ”Union” innan de slutligen blev ”Bloc Party”. Nu släpper de sitt sjätte studioalbum som likt tidigare album kännetecknas av Keke Okeleke’s texter, vilka alltid varit en stark ingrediens i bandets storhet.

För att fira släppet av albumet Alpha Games kommer Bloc Party att turnera Europa under maj och juni 2022, inklusive en hemmaspelning på Londons Alexandra Palace. Det kommer att bli bandets första turné sedan deras stora shower 2019 där de framförde sitt debutalbum Silent Alarm i Storbritannien, Europa och Nordamerika.

Förköpsbiljetter till turnén finns tillgängliga för klockan 9.00 den 1 december Här.

Bloc Party 2022 UK/EU turnédatum
Tisdag 10 maj – La Salle Pleyel, Paris, Frankrike
Onsdag 11 maj – L’Aéronef, Lille, Frankrike
Torsdag 12 maj – Cirque Royal, Brussels, Belgien
Lördag 14 maj – Store Vega, Copenhagen, Danmark
Söndag 15 maj – Tempodrom, Berlin, Tyskland
Monday 16 maj – E-Werk, Cologne, Tyskland
Tisdag 17 maj – TivoliVredenburg Ronda, Utrecht, Nederländerna
Torsdag 26 maj – O2 Academy 1, Birmingham, England
Fredag 27 maj – Rock City, Nottingham, England
Lördag 28 maj – Alexandra Palace, London, England
Monday 30 maj – O2 Academy, Bristol, England
Tisdag 31 maj – O2 Victoria Warehouse, Manchester, England
Torsdag 2 juni – O2 City Hall, Newcastle, England
Fredag 3 juni – The Barrowland Ballroom, Glasgow, England
Lördag 4 juni – O2 Academy, Leeds, England

För mer information:  https://www.blocparty.com/
För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin