Laszlo Jones släpper EP

5 november släpper Laszlo Jones EPn Beyond The Door. Låtarna är producerad i Paris tillsammans med basisten Michael Buens (The Gathering, Eric Serra, Atrocity, Life Of Gaony). På EPn spelar internationella musiker såsom Ralph Salmins (Abba, Madonna, Quincy Jones, Lady Gaga) på trummor, New York-pianisten Micael Arrom (Steve Vai), Argentinaren och arrangören Marcos Barilari. Allt mixat av Kane Churko (In This Moment, 5 Finger Death Punsch, Ozzy Osbourne, Papa Roach, Skillet, Disturbed) i The Hideout stidion i Las Vegas.

EPn Beyond The Door innehåller fem låtar som alla handlar om det oundvikliga, döden ur ett hallucinerat perspektiv. Det är Laszlo Jones universum, en futuristisk mörk värld färgad av ilska och en viss realism. När Laszlo komponerar musik idag är det hans fem sinnen som styr musiken på ett kritiskt men lekfullt sätt. Han skriver ofta musik om världen och sin omättliga känsla av frihet. Han beskriver sitt låtskrivande som ett sökande av melodier och texter tillsammans med ett rockigare sound.

Låten Save My Soul handlar om att många lever enligt regler som vår religion har gett oss, många har hela sitt liv följt den, älskat den, hatat den, dödar för den, dör för den…. Har vi en själ, kan den räddas, finns det någon upprättelse och finns det en gud eller är det en lögn? Se videon i regi av den franska Pascal Bourdiaux (Le Mac, Fiston).

Låten Out Of My Head handlar om destruktiv passion, som kan tolkas som antingen ”älskar dig till döds” eller som ”kärleken är starkare än döden. (se videon här)

Låten Kill Myself handlar om bristen på välbefinnande, depression soom många människor lever med idag som också leder till självhat och självförstörelse där tyärr många leker med döden. På låten spelar även gitarristen Alex Skolnick (Testament, Savatage, Metal Allegiance, Lamb Of God).

Laszlo Jones är en multiinstrumentalist, kompositör och producent född i Beirut, Libanon från en holländsk pappa och en libanesisk mamma. Under sin uppväxt spelade han allt från rock till metal i flera olika band. Senare i livet startade han en varumärkesbyrå för musik i Frankrike samt ett produktionsbolag som producerade filmmusik. Lazlos första album Banana Nation släpptes 2011 via Universal Music i Frankrike. Albumet blev där en succé med en miljon streams bara för videon.

För mer information: https://www.facebook.com/laszlojones

För PR kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 email: anette@enmusamusic.com
För övriga frågor: Dan McConomy dan.mcconomy@gmail.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin