Uppföljaren som låtit vänta på sig ett kvartssekel

Disharmonikerna är det kultförklarade indierockbandet från 1990-talet som efter mer än två decenniers tystnad vann alternativa melodifestivalen, Parallell Mello, 2019. I år firar bandet 30-årsjubiléum med att ge ut sitt första fullängdsalbum på mer än 25 år, Ensamma bland människor. Albumet släpps 15 oktober på Lingonberry Records.

Nya albumet tecknar inte samma mardrömslika dystopi om en högteknologisk och genombyråkratiserad nära framtid som debuten 1994, Nattens profitörer. Men skildringen av vardagliga händelser som förstoras upp till livsavgörande ögonblick är gemensam. I övrigt är albumet helt i Disharmonikernas anda; ett ödsligt ljudlandskap som bygger mer på stämningar från filmer, böcker, samtal och personliga upplevelser än klassiskt jammande i replokalen.

Övrigt: Under sin korta aktiva period på 90-talet spåddes Disharmonikerna en strålande framtid av en handfull musikkritiker. När anrika Zero Music Magazine 2019 rankade årets 150 bästa låtar fick det återuppståndna Disharmonikerna ett särskilt omnämnande tillsammans med Pet Shop Boys och 16 andra artister. Ensamma bland människor ges ut av skivbolaget Lingonberry Records och släpps på digitala streamingplattformar 15 oktober, senare i höst även på vinyl.

Pressröster om albumets singlar:
“Disharmonikerna är tillbaka!”, P3 Pop och indie

”… en flygande start på sin återkomst…”Göteborgs-Posten

”A strange, good and appealing song…”,  Radio OKJ 103.4 FM  

” Disharmonikerna är på listan över band som inte kan göra nåt fel…Douze points…Så här ska musik låta – och se ut – om ni frågar mig.”, Janne Strang, Förlaget/Hufvudstadsbladet/YLE

…ett svenskt kultband…en smart mix av postpunk, new wave, new romantic, krautrock och folkmusik…nya singeln bådar gott inför framtiden…”Zero Music Magazine

”…Urban Hanes röst passar perfekt till musiken och känslan som förmedlas…och jag gillar Disharmonikernas The Cure-färgade pop”, Vakentimmar

…evolves into a full-blown potential life-altering moment … the backing music as well as the lyrics have their time and space to shine… honest and relatable music…rich and emotional…a well-rounded, warm alt rock/pop piece…”, KMS Reviews

För mer information: https://www.disharmonikerna.com/

Intervjuförfrågningar:
 Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com

Andra förfrågningar: Kristian Petrov +46 703 969581 disharmonikerna@gmail.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin