Äntligen konsertdags för The Real Group!

The Real Group, en av världens mest inflytelserika vokalgrupper ger sig ut på julturné med både gamla och nya gruppmedlemmar. Turnéstart i Nyköping den 28 november.

Sångarna sjunger in julen runtom i Sverige där två av gruppens originalmedlemmar, Katarina Henryson och Anders Edenroth, gör sina sista konserter med gruppen. Med sig på scen har de Clara Fornander, Axel Berntzon och Daniele Dees – de nya fantastiska sångarna som tar gruppen vidare in i framtiden. Efter nyår tillkommer Joanné Nugas och Johannes Rückert Becker som tar över efter Katarina och Anders.

”Jag är tacksam för alla år av sång och lekfull kreativitet åren med gruppen inneburit, och att vår publik än idag fyller salongerna. Det värmer i hjärtat att det finns unga talangfulla sångare som nu tar över stafettpinnen”, Anders Edenroth

The Real Group är en svensk banbrytande vokalgrupp som varit verksam i Sverige och internationellt sedan starten 1984. De fem originalmedlemmarna träffades när de studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Med enbart rösten som instrument har gruppen skapat ett eget musikaliskt uttryck i området mellan jazz, pop och svensk körmusik.

”Med The Real Group startade vi något nytt, då fanns det inga som vi. Idag, 38 år senare, håller vi fortfarande på vilket är ganska oerhört. Både Anders, jag och flera före detta Real Group’are är aktiva i ett växande team och kommer självklart finnas där för de nya stjärnorna om de behöver oss”, Katarina Henryson

Årets julturné
28 november kl. 19.00 Culturum – Nyköping
1 december kl. 19:00 Kulturcentrum/Teatern – Sandviken
2 december kl. 19:00 Kulturhuset – Finspång
3 december kl. 19:30 Cassels – Grängesberg
4 december kl. 19:30 Kulturhuset – Bollnäs
9 december kl. 19:00 Stadsteatern – Lund
10 december kl. 19:30 Varbergs Teater – Varberg
11 december kl. 19:30 Sagateatern – Borås
12 december kl. 18:00 Lokomotivet – Eskilstuna
20 december kl. 19:30 Södra Teatern – Stockholm
21 december kl. 19:30 Södra Teatern – Stockholm

Biljetter och information:
 https://therealgroup.se/news
Pressbilderhttps://therealgroup.se/pictures

Intervjuförfrågningar: 
Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin