Nick Cave & The Bad Seeds släpper B-sides & Rarities – Part I & II den 22 oktober

Nick Cave & The Bad Seeds släpper den efterlängtade uppföljningen av 2005 års B-sides & Rarities, den 22 oktober. B-Sides & Rarities Part II kommer på dubbel vinyl, dubbel CD, deluxe dubbel CD och på alla digitala plattformar.

B-Sides & Rarities Part I- och II kommer också att släppas tillsammans som en Limited Edition Deluxe 7 Vinyl Box Set med 83 sällsynta spår och exklusivt tryckt material.

B-sides & Rarities Part II sammanställdes av Nick Cave och Warren Ellis och innehåller 27 sällsynta och outgivna låtar från år 2006 – 2020, inklusive de första inspelningarna av Skeleton Tree, Girl In Amber och Bright Horses.
Den tidigare outgivna låten Vortex är tillgänglig för streaming nu, skriven och inspelad år 2006 av Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey och Jim Sclavunos. Då bandet inte kunde definiera om låten var en Grinderman eller Bad Seeds, förblev den outgiven.

Den ursprungliga B-sides & Rarities Part I släpptes 2005 – sammanställd av Mick Harvey och innehållande 56 spår inklusive rariteter, uttag, omslag och B-sidor från 1988 – 2005. Detta är första gången albumet görs tillgängligt på vinyl.

“I always liked the original B-Sides & Rarities more than any of our other albums. It’s the only one I’d listen to willingly. It seems more relaxed, even a bit nonsensical in places, but with some beautiful songs throughout. There is something, too, about the smallness of certain songs that is closer to their original spirit. B-Sides & Rarities Part II continues this strange and beautiful collection of lost songs from The Bad Seeds. I love the final side of the last disc because it reveals the small and fragile beginnings of some of my favourite Bad Seeds songs. ’Waiting For You’ complete with bizarre ‘canning factory’ rhythm track, a gorgeous ’Life Per Se’ deemed too sad for Skeleton Tree, and ‘Earthlings’ that some consider the finest track of the Ghosteen sessions.” – Nick Cave

Nick Cave & The Bad Seeds kommer att spela på europeiska festivaler under sommaren 2022.

Nick Cave & Warren Ellis kommer att turnera i Storbritannien i höst.

www.nickcave.com

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin