Den norske jazzmusikern Nils Petter Molvaer släpper nytt album Stitches

Den norske jazzmusikern, trumpetaren, kompositören och producenten är känd för sin blandning av olika musikstilar jazz, ambient, house, Electric och breakbeats, liksom element från hiphop, rock och popmusik. Den 11 juni släpper han den nya singeln Nearly Invisible Stitches. Den är hämtad från hans kommande album Stitches som släpps den 27 augusti.

Nils Petter Molvaer är en av de mest framstående namnen inom en elektroakustisk, improviserad, komponerad och musikalisk hybrid som har blivit en egen genre sedan 1990-talet. I den här domänen, ibland kallad Framtida jazz eller Nu jazz, är den norska kompositören både en pionjär och en veteran. Han har varit en av de första jazzmusikerna som anammade de nya digitala och elektroniska trenderna.

Nils Petter Molvaer har, sedan 90-talet, varit det tyngsta namnet inom nyjazzen och betraktas som en pionjär inom så kallad Future jazz, en genre som fogar ihop jazz med elektronisk musik. Nils Petter Molvaer släppte sitt första soloalbum Khmer på ECM 1998 och har under sin karriär bidragit till över 150 album. Han har turnerat världen över i många år och har tilldelats flera norska musikpriser såsom Spellemannprisen (1997), Gammleng-prisen (1998) och  Buddyprisen (2003).

Hans nya album Stitches är hans 16e soloalbum. Den har spelats in under Coronapandemin, vilket gjort att det varit svårt att få en kontinuitet under inspelningsperioden. Albumet har spelats in i mer än 4 musikstudios över hela Norge. Mer än någonsin tidigare har musikerna fått full konstnärlig frihet, vilket gör albumet till ett gemensamt projekt med de inblandade musikerna. Albumet handlar mycket om att lita på andra människor och att ge utrymme till att låta andra människor lysa.

För mer information: https://nilspettermolvaer.com/
För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin