Artisten Nick Murphy, alias Chet Faker, släpper ny singel

Producenten, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Nick Murphy, alias Chet Faker, släpper idag en ny singel tillsammans med en musikvideo till låten Feel Good. Låten är hämtad från Murphys kommande album Hotel Surrender som ges ut den 16 juli.

Musikvideon som släpps med låten är producerad av det hyllade produktionsbolaget Freenjoy (The Weeknd, Ariana Grande/Doja Cat, Travis Scott) och visar Murphy på rullskridskor i den kaliforniska öknens solnedgång. Videon avslöjar Murphys relativt okända passion för rullskridskor, vilken fick förödande konsekvenser under inspelningen.
”Jag bröt handen när vi filmade, men jag ångrar ingenting.”, menar Chet Faker.
Se videon här 
Låten Feel Good är med på det kommande 10-spårs albumet Hotel Surrender, inspelat och producerat av Murphy med mixning av Dave Fridmann. Fridmann återintroducerade de dämpade basgångar och finstämda gitarrer som kännetecknar Chet Fakers sound som fått en publik världen om på fall.
”Låten handlar om att må bra. Videon gestaltar mig som mår bra och att prata mer om det kommer bara att döda atmosfären.”, säger Chet Faker

I oktober 2020, efter sex års uppehåll, återupplivade artisten Nick Murphy sitt hyllade Chet Faker-projekt. Först ut var den lugna låten Low som resulterade i att han fick medverka i den amerikanska TV-showen Ellen DeGeneres. De två senaste singlarna Get High och Whatever Tomorrow har sammanlagt över 18 miljoner streams på Spotify och har hamnat på hundratals olika spellistor på Apple Music, Spotify och Amazon Music.

Nick Murphy är uppvuxen i Melbourne, Australien. Chet Faker-projektet startade 2012 med EP:n Thinking In Textures som gav Murphy priser för Årets genombrott och Bästa Independent EP på australiska AIRA (Australian Independent Record Awards). Året därefter släpptes hans hyllade cover på Blackstreets låt No Diggity som hördes i Becks nya reklam under NFL-finalen. Debutalbumet Build On Glass kom 2014 och hamnade på de australiska listorna, bland annat tre gånger på Triple Js Hottest 100 topp 10-lista. Det egenproducerade solo-albumet resulterade i både platina-försäljning och fem ARIA priser; Bästa manliga artist, Bästa independentrelease, Best Cover artist, Årets Ljudtekniker och Årets Producent. År 2016 kom uppföljaren som släpptes under hans egna namn, Nick Murphy, vilket även är namnet han använde på EPn Missing Link (2017), studioalbumet Run Fast Sleep Naked (2019) och instrumentalinspelningen av låten Music For Silence, i april 2020 (en ambient-samling som först släpptes på meditationsappen Calm).

Nick Murphy har uppträtt för utsålda festivaler och scener världen över, både under sitt eget namn samt under sitt alias, Chet Faker. Han har uppträtt på bland annat Coachella, Glastonbury och Montreal Jazz Festival så väl som Laneway Festival, Groovin the Moo och Splendour in the Grass hemma i Australien. Nu är Nick tillbaka i studion igen och samarbetar med artister som Flume, Bonobo, Banks, Kilo Kish, Marcuyhts Marr och Dave Harrington. Albumet Hotell Surrender släpps 16 juli.

För mer information:
https://www.facebook.com/chetfaker/
www.nickmurphy.com

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin